FOTBOLL. Då UEFA beslutat att delar av vinsten på biljettförsäljningen i nästa omgång kommer gå till att hjälpa asylsökare har polska fans beslutat sig för att bojkotta sin match.

banderoll fotboll polen flyktingar

Banderoll som säger nej till invandring.

Det polska fotbollslaget Lech Poznans fans höll förra matchen upp banderoller med budskapet att de inte vill ha någon massinvandring till Polen. Bland annat hade en banderoll följande budskap:

Detta är uppenbart och enkelt för oss. Vi vill inte ha flyktingar i Polen.

På torsdag spelar Lech Poznan en Europa League-match mot ett polskt lag, men trots att det är en hemmamatch ser det ut som att den polska publiken kommer att bojkotta matchen. Detta då UEFA i ett politiskt korrekt utspel beslutat att av intäkterna för varje såld biljett till matcherna i nästa omgång ska en euro gå till att hjälpa invandrarhorderna som väller in i Europa.

I ett meddelande som översatts till engelska av ultras-tifo.net, en hemsida som skriver om supporterkultur runtom i Europa, uttalar sig fans till Lech Poznan. I meddelandet tar fansen starkt avstånd från UEFA:s tvångssponsring av massinvandringen. Supportrarna påpekar också att de under många år ägnat sig åt frivilligt välgörenhetsarbete för fattiga polacker, men att media aldrig uppmärksammat det.

”Hyckleriet från eliten och dess media väcker upprorskänslor hos oss och vi har inte för avsikt att på något sätt stödja det som sker då det går emot den polska statens intressen”, skriver de polska fansen bland annat.

Massinvandringsfrågan är generellt en het potatis bland fotbollssupportrar runtom i Europa. På läktarna har den senaste tiden visats flera banderoller som tar avstånd från massinvandringen men också en del banderoller som välkomnar flyktingar, vilket Ultras Tifo också rapporterat om.

I söndags försökte några fans till Hammarby att hålla upp en banderoll med budskapet ”Refugees Welcome” på, men banderollen revs ner av andra fans och bråk uppstod på läktaren.

Källa:
Lech Poznan supporters boycott Europa League match


  • Publicerad:
    2015-09-16 19:25