FOTBOLL. Trots att politiska budskap är förbjudna på fotbollsarenor hade vänstervridna Malmösupportrar med sig en banderoll som nämnde Nordfront under gårdagens match mot AIK på Swedbank Stadium.

malmö

Illustrationsbild.

Uppgifter på nätet om banderollen har florerat under dagen och gårdagen och enligt uppgifter till Nordfront från AIK:are som besökte matchen ska det ha stått något i stil med: ”Nordfront och Firman Boys enade än idag! Bastuklubben för osäkra män.”

Banderollen ska dock ha gått sönder och därefter tagits ner. Meningarna går isär om varför banderollen gick sönder. Vissa menar att Malmösupportrar som inte uppskattar vänsterpolitiseringen av Malmö rev sönder banderollen men andra menar att banderollen på något mystiskt sätt ska ha gått sönder på egen hand.

Firman Boys är AIK:s huliganfirma och upphovsmännen till banderollen vill antagligen göra gällande att firman samarbetat med Nordfront i kampen som ledde till att vänsterinfiltratören Sofia B Karlsson nyligen tvingades att lämna AIK. Det finns en Malmösupporter i synnerhet som förutom att han ogillar AIK och deras fans säkert också hyser agg mot Nordfront för att vi riktade strålkastarna mot Karlssons förehavanden inom AIK – Showan Shattak.

Vem är då Showan Shattak?

Showan hamnade inledningsvis i det mediala rampljuset i egenskap av Malmösupporter och hbt-aktivist när han lanserade ”Fotbollssupportrar mot homofobi” genom att visa upp en politisk banderoll under en Malmömatch, alltså precis samma sak som hände igår.

Bland nationella var Showan dock sedan tidigare känd som en rabiat och osympatisk vänsterextremist. Här kan man se honom ”in action” när han demonstrerar mot SDU:

Förra året martyrförklarades Showan av den etablerade median när han var inblandad i ett politiskt knivslagsmål och var nära att bli ihjälslagen. Ingen har dömts för slagsmålet men media har konsekvent tagit Showans parti och gått på linjen att den numerärt överlägsna vänsterpöbeln som Showan ingick i blev oprovocerat attackerad av en mindre grupp nationalister.

Nordfront kunde dock avslöja förra året att Showan var aktiv i Revolutionära Fronten, en vänsterextrem organisation vars verksamhet just går ut på att angripa människor med andra politiska åsikter än deras egna kommunistiska åsikter.

Trots att Showan är en våldsbejakande vänsterextremist – vilket var känt även innan hans engagemang inom RF avslöjades – har han fått bre ut sig i etablerade och svenskfientliga medier där han bland annat kunnat uppmana folk att inskränka nationalisters grundlagsskyddade rätt att demonstrera.

Förutom att Showan delar feministen Sofia B Karlssons åsikter så kunde Nordfront tidigare avslöja att de kanske också delat säng eller åtminstone haft en relation tidigare i år.

Att Showan som nu tillfrisknat, eller vänsterextremister som står honom nära, ligger bakom banderollen som visades upp igår är alltså ingen högoddsare.

Frågan är när vänsterextremisterna som politiserar Malmö och andra klubbar kommer att rensas ut så att fotbollen verkligen blir opolitisk?

Vet du mer om nyheten eller har en bild på banderollen? Lämna en kommentar i kommentarsfältet eller tipsa oss!


  • Publicerad:
    2015-04-10 18:59