IDROTT. I ett nytt uttalande på deras hemsida fördömer AIK:s huliganer i Firman Boys vänsterinfiltrationen av klubben. Firman bekräftar också det Nordfront tidigare rapporterat, nämligen att vänsterinfiltratören Sofia B Karlsson har inlett en relation med Showan Shattak.

Sofia och Showan - vänsterinfiltratörer som politiserar AIK och Malmö.

Sofia och Showan – vänsterinfiltratörer som politiserar AIK och Malmö.

Firman Boys skriver på sin hemsida Sverigescenen.se:

Pandoras ask är öppen
På förekommen anledning. Vi har i ett flertal texter (se länkar längst ner) de senaste två åren varnat för den ökade politiseringen inom Allmänna Idrottsklubben där allt fler individer utan vare sig någon anknytning till klubben eller AIK:s bästa för ögonen försöker skapa stora splittringar mellan medlemmar/supportrar som nu riskerar att sprida sig till läktarna. Ledda av en så kallad normkritiker och före detta extremistpolitiker så är den tiden nu här och såväl vänster- som högerfolk flyttar fram sina positioner och försöker plocka poänger på det som vi betraktar som våran klubb.

Efter att den före detta riksdagskandidaten för Feministiskt initiativ (Fi) Sofia B Karlsson från Västervik och Göteborg via Arvsfonden och ”Fotboll för alla”-projektet nästlade sig in i AIK Fotboll för två år sedan så tog det inte lång tid innan kontroversiella politiska utspel i olika samhällsfrågor gjorde detsamma. Under Almedalsveckan 2013 bjöd Sofia B Karlsson in sig själv och AIK Fotboll på Fi:s stora torgmöte där Karlsson pratade genusprojekt och utlovade ”feministiska hejarramsor”. En medverkan som Karlsson senare även försvarade i sociala medier.

Redan under sin tid som riksdagskandidat hade radikalfeministen Sofia B Karlsson hittat sitt livskall och den viktigaste frågan inför valet 2006 var enligt henne själv att ”motverka den manliga, heterosexuella, västerländska normen inom den högre utbildningen”. Och i en intervju med ”Fria Tidningar” 1 ½ år innan hon började sin projektanställning i AIK Fotboll tydliggjorde hon sin inställning till idrott och politik med uttalandet att ”det är dags för idrottsrörelsen att ta sitt ansvar som fostrare av väldigt många unga människor och sluta se sig som opolitisk”.

2014 blev politik högvilt i AIK och styrelseledamoten Manfred Aronsson fick för sig att gå ut i matchprogrammet och prata partipolitik i AIK:s namn samtidigt som Sofia B Karlsson på nytt deltog i Almedalsveckan och senare även med hjälp av allierade försökte sätta press på AIK-ledare att delta i den politiska och extremsex-influerade Prideparaden under AIK:s fana. Samma allierade som senare läckte information och grät ut i kvällspressen.

Kopplingen till Feministiskt initiativ fortsatte och på sitt egna företag ”Perspektivbyrån” hyllas Sofia B Karlsson av Fi:s partiledare Gudrun Schyman. Parallellt med sitt uppdrag i AIK Fotboll var Sofia B Karlsson även med och startade feministbloggen ”Bortom Linjen” med den tydliga devisen att ”sport och politik hör ihop”.

Sofia B Karlsson deltog under sommaren i Svenska Fotbollssupporterunionens (SFSU) supporterträff i Stockholm. Under detta möte förordade Karlsson inkvotering av styrelseledamöter då hon menade att ”vita heterosexuella män-kvoten är fylld sen länge.” Under samma supporterträff uppmanade Karlsson även till stöttning av de personer ”som lyfter normer på läktaren, som Fotbollssupportrar mot homofobi.”

Karlsson fortsatte sitt personliga korståg med att ge en intervju till den, enligt dom själva, ”vänsterpolitiska” sajten ”Politism” där hon bland annat apropå ”Fotboll för alla”-projektet tydliggjorde att ”vårt syfte har varit att ge verktyg för att samtala om de grundläggande strukturerna bakom, som vithetsnormen eller heteronormen, och om hur man bryter dem”.

När sedan en motion dök upp om att starta en tennissektion för enbart kvinnor med Sofia B Karlsson som ordförande fick AIK:s medlemmar nog och på ett välbesökt årsmöte i AIK:s huvudstyrelse röstades motionen ned. På samma årsmöte röstade hela 73 % av medlemmarna för en stadgeändring som tydliggjorde AIK:s politiska och religiösa obundenhet. Styrelsen bestämde sig för att sätta ihop en projektgrupp för att se över bland annat stadgarna i ett försök att blidka medlemmarna. Budskapet från medlemmarna var kraftfullt och effekten omedelbar…

Fram till den 7 januari 2015 då AIK Fotboll AB:s VD Thomas Edselius fick fullständig hjärnblödning och tvärt mot alla rekommendationer, logik och medlemmarnas vilja drev igenom beslutet att anställa Sofia B Karlsson som ny CSR-ansvarig (för övrigt efter AIK-legendaren Daniel Tjernström) för AIK Fotboll!

Sofia B Karlsson firade sitt nya jobb genom att tillbringa helgen med en uttalad vänsterextremist och supporterprofil från Malmö FF i sin bostad i Älvsjö i södra Stockholm. Samma supporterprofil som varit högst delaktig i att ta in politiken till svensk fotboll och Malmös läktare. Supporterjournalister och vänsterpolitiker jublade och på andra sidan så gjorde nationella sajter försök till utspel i frågan. Pandoras ask är nu vidöppen och om två månader är det fotbollspremiär…

Mitt emellan står AIK:s verkliga beskyddare och vi kommer aldrig vika undan för åsikten att politik och AIK inte hör ihop oavsett om den bedrivs av vänster- eller högerfolk och oavsett om det är proffspolitiker eller självutnämnda genusvetare som försöker infiltrera vår klubb!

Den uttalade vänsterextremisten och ”supporterprofilen” från Malmö som Firman Boys nämner är Showan Shattak, vilket Nordfront avslöjade förra veckan. I den förra artikeln kunde Nordfront avslöja att Karlsson redan då utsatts för hot. Nordfront skrev då:

Enligt vad Nordfront fått erfara har Sofia B Karlssons anställning och hennes nya relation med Showan Shattak inte mötts av gillande från alla AIK-fans. Bland annat ska en en bild på Karlsson nålats fast med en morakniv på en dörr som tidigare tillhörde AIK:s VD – ett budskap som talar för sig själv även om ingen supportergrupp tagit på sig eller ställt sig bakom markeringen ännu. Incidenten inträffade den 9 januari, bara två dagar efter att Karlsson fick en fast anställning av klubben. AIK har polisanmält händelsen och kommenterat hotet på sin hemsida men valt att inte berätta om bakgrunden till händelsen. AIK-fans är dock sanningen på spåren bland annat på ett diskussionsforum.

Uppgiftslämnaren uppger till Nordfront att Karlssons och Shattaks relation hittills varit förhållandevis hemlig och att det här inte kommer att göra Karlsson populärare inom AIK.

Även om Firman Boys är politiskt oberoende får deras senaste utspel ses som ett bekräftande av det Nordfront då skrev, nämligen att AIK politiseras av vänsterinfiltratörer och att detta inte uppskattas av de krafter som föredrar att hålla fotbollen opolitisk. Frågan nu blir om dessa vänsterinfiltratörer kommer att rensas ut eller om de kommer att lyckas behålla sina nyvunna positioner och kunna fortsätta utnyttja sina klubbar i politiska syften.

Källa:
Pandoras ask är öppen


  • Publicerad:
    2015-01-19 20:59