VÄNSTERATTACKEN I MALMÖ. I samband med åtalet mot ledarna för våldsnätverket Revolutionära fronten visar det sig att kontakten ”Showan” fanns sparad en i av ledarnas mobiltelefon.

I förrgår publicerade Nordfront en film som visar hur den våldsbejakande Showan Shattak aggressivt mumlar och fräser i samband med att han försöker sabotera en tillståndsgiven demonstration arrangerad av Sverigedemokratisk Ungdom.

Nu visar det sig att en ”Showan” kan ha haft samband med det våldsnätverk som under förra året genomförde en kampanj av råa politiska brott.

Grupperingen känd för brutala misshandlar och ”hembesök”
Under ett av organisationens många ”hembesök” sprutades det tårgas på en mormor och hennes hjärtsjuka barnbarn. Sajten Nationell.nu beskriver händelseförloppet utifrån polisens uppgifter:

Den 51-åriga kvinnan vaknade av att någon slog sönder fönsterrutan till hennes sovrum och sprutade in tårgas i bostaden, där även kvinnans sjuåriga dotterdotter låg och sov. Både kvinnan och barnet fick glassplitter över sig och det tårades och sved i ögonen av gasen. Flickan började skrika. Kort därefter slogs ytterdörren till lägenheten sönder med en yxa.

Flickan är än i dag rädd på grund av händelsen. Hon lider dessutom av en hjärtsjukdom vilket innebär att attentatet hade kunnat få livshotande konsekvenser.


Revolutionära frontens egen ”samlingsfilm” som skildrar hur de systematiskt hugger yxor i dörrarna hos invandringskritiska svenskar. Filmen används nu som bevismaterial mot organisationens toppskickt.

Försvarar brutal gängmisshandel utförd av Revolutionära fronten

Showan i diskussion på Facebook.

Showan i diskussion på Facebook.

Handlingen som Showan försvarar är en brutal gängmisshandel utförd i samband med mötesstörning riktad mot en nationalistisk demonstration i Stockholm, 2013.

Personen som kom att misshandlas var en slovensk gästarbetare. Efteråt la Revolutionära fronten upp en film som skildrar hur mannen sparkas ett flertal gånger i huvudet då han ligger ner:

Avslöjad av SIM-kortstömning
I samband med att Adam Heivert Taylors mobiltelefon undersöktes extraherades en kontakt döpt till ”Showan”. På sida 117 i fil 1 av förundersökningsprotokollet (ladda ner det här) återfinns dessa kontaktuppgifter:

showan_miraballes

En kontakt med namnet ”Showan” återfinns i Adam Heivert Taylors mobiltelefon.

Säkerhetspolisen har kommit med följande utlåtande om den åtalade:

Adam Heivert Taylor har förekommit i RF-sammanhang sedan 2010. Han har deltagit i såväl externa möten som interna sammankomster där RF:s brottsliga verksamhet planerats och genomförts tillsammans med andra RF-medlemmar, t.ex fysiska angrepp mot vit makt-anhängare. Sammantaget bedömer Säkerhetspolisen att Heivert Taylor är drivande i planeringen och genomförandet av otillåten påverkan inom ramen för RF.

Ett mycket ovanligt namn
I Sverige finns det ungefär 9 625 444 människor, utav dessa finns det 15 som heter Showan i förnamn och 4 som heter det i efternamn. Då Nordfront försöker ringa upp numret möts vi av ett meddelande om att ”abonnenten kan inte ta ditt samtal just nu, men du kan lämna ett meddelande”.

Nästintill inga av de kontakter som påträffades under SIM-kortstömningen är döpta efter alias. I stället handlar det uteslutande om kontakter som döpts efter riktiga namn, eller enbart med förnamn och ort. Då Showan Shattak slås upp på webbtjänster för nummerupplysning återfinns inget offentligt nummer kopplat till honom.

showan

En slagning på hitta.se efter Showan Shattak.

Nordfront fick uppgifter från en tipsare
Nyligen var det en person som tipsade gällande Shattaks förehavanden. Personen skrev då följande:

Killen som står till höger om Showan (han som försöker gömma sig för kameran) heter Elias Haglund och har under en längre tid varit engagerad inom den vänsterextrema miljön i Malmö, då tillsammans med Showan.

AFA-Ungdom Malmö blev som bekant RevUngdom Malmö för ett par år sedan men har nu efter många om och men blivit fullvärdiga medlemmar i RF. De drivande i RF är förutom Showan Shattak även då Elias Haglund och den välkända koreanen Thomas Jansson.


Tipsaren syftar på filmen som visar då Showan genomför mötesstörning riktad mot Sverigedemokratisk Ungdom, 2010.

Ingick i pöbel som kastade gatstenar på tillståndsgiven demonstration
Nordfront mottog även tips om att Showan tidigare angripit nationalister, fast den gången i Lund, 2008. Filmmaterial avslöjar att Showan Shattak återfanns bland de vänsterextremister som saboterade nationalisternas demonstration.

Sydsvenskas reporter beskrev omständigheterna kring demonstrationen:

Våldsamheterna började på eftermiddagen utanför centralstationen. Där hade polisen ställt upp för att hindra hundratals motdemonstranter att nå fram till platsen där deltagarna i demonstrationståget från Fria nationalister Skåne samtidigt höll på att samlas. Plötsligt började gatstenar och flaskor kastas från motdemonstranterna, som också avfyrade fyrverkeripjäser som gjorde att röken stundtals låg tät.

— Vi är nöjda med att högerdemonstranterna kunde genomföra sin marsch, även om marschvägen måste ändras. Vi är däremot mycket missnöjda med att vänsterdemonstranter angrep polisen, sa kommenderingschefen Håkan Jarborg Eriksson efter demonstrationen.


Showan Shattak syns här hoppa upp på en av Skånepolisens piketbussar i samband med att den tillståndsgivna demonstrationen saboteras.

Uppgifter om en våldsam kampanj mot nationalister i Malmö
I samband med att nationalisterna överfölls i Malmö släppte de ett pressmeddelande som beskriver vad som sägs vara en våldsam kampanj utförd av vänsterextremister:

Sedan i höstas har vänstervåldet i Malmötrakten intensifierats. Nationalister har blivit attackerade och misshandlade vid sina hem, hotade och trakasserade. Så sent som tidigare i veckan blev en yngre nationalist utsatt för hot. Ännu har polisen inte gripit någon för de upprepade incidenterna. Lördagskvällens händelser är en del i det intensifierade vänstervåldet.

Om man ska tro nationalisterna var det alltså under dessa omständigheter som de i självförsvarssyfte kommit att bära kniv. Händelseförloppet beskriver de själva på detta vis:

Sällskapet försökte först avlägsna sig från platsen men en i gruppen hamnade på efterkälken och blev misshandlad av vänsterextremisterna med flaskor och andra tillhyggen. När resten i sällskapet upptäckte att deras kamrat var i fara så vände man tillbaka för att skydda honom och man lyckades till slut få loss honom från vänsterpöbeln.

Efter det så avlägsnade sig sällskapet från den numerärt överlägsna gruppen vänsterextremister. Kort därefter såg sällskapet en polispatrull. De sökte upp poliserna och bad om hjälp med vård av kamraten som råkat illa ut.

Pusselbitarna faller på plats
Det är alltså med stor sannolikhet Showan Shattak som återfinns i våldsledarens adressbok. Direkt efter händelsen har massmedia försökt förvränga vänsterattacken till en ”nazistattack”. Polisen gav efter några dagars förundersökning en helt annan bild av det inträffade, uppgifter som Expressen valde att publicera:

Polisen ska i stället fått bilden, genom en mängd vittnesförhör med såväl personer i nazistgänget, demonstranter och poliser på plats, att en grupp på mellan 15 och 30 demonstranter rusade mot nazisterna, som försökte fly från platsen.

En av nazisterna uppges ha ramlat och skadat sig. När demonstranterna hann ikapp utanför Folkets park uppstod ett vilt slagsmål. Flera av nazisterna var knivbeväpnade och gick då till attack.

Efter massmedias rubriker om en "nazistattack" dök ett tusental aktivister upp för att visa solidaritet med vad som nu tycks vara en RF-medlem efter att denne misslyckats med genomföra en gängmisshandel.

Efter massmedias rubriker om en ”nazistattack” dök ett tusental aktivister upp i Malmö för att visa solidaritet med vad som nu tycks ha handlat om då individer ur Revolutionära fronten misslyckades med att genomföra ett överfall.

Aktivister manifesterade på falska grunder runt om i landet
Showan verkar alltså ha ingått i den pöbel av 15-30 vänsterextremister, som försökte gängmisshandla 6 stycken nationalister. Överfallet misslyckades dock och Showan ådrog sig under slagsmålet istället allvarliga skallskador.

Från att massmedia till en början haft en väldigt aggressiv och offensiv linje som förmedlade bilden av en ”nazistattack” har nu mildare ordalag börjat användas.

Numera talas det istället om att ”det är oklart om vad som utlöste bråket” och att ”polisen är mycket förtegen”.

Nordfront-redaktionen är mycket intresserade av all information som rör Showan Shattak och vänsteröverfallet i Malmö.

Skriv en kommentar eller tipsa redaktionen!


  • Publicerad:
    2014-03-23 19:15