MALMÖ. Natten mellan lördag och söndag inträffade ett våldsamt slagsmål i Malmö där flera personer skadades. Trots att polisen säger att läget är oklart så skyller nu media slagsmålet på nationalister som man menar gick till oprovocerat angrepp.

Slagsmålet inträffade i närheten av Möllevångstorget.

Slagsmålet inträffade i närheten av Möllevångstorget.

Klockan 00:30 natten mot idag inträffade ett stort slagsmål i Malmö. Sex personer, fyra män och två kvinnor, ska ha skadats och förts till sjukhus. Vissa hade blivit knivskurna och tre personer sitter nu anhållna misstänkta för mordförsök.

Tidigare under kvällen hade 200 socialister, syndikalister och feminister demonstrerat mot våld mot kvinnor och det var en grupp av dessa som hamnade i bråk efter demonstrationen.

Sydsvenskan och andra medier har varit snabba med att ge nationalister skulden för bråket. Sydsvenskan skriver följande i ingressen till en artikel som fått rubriken Polisen: Nazister bakom nattens attack på Möllan:

Fyra män och två kvinnor fördes till sjukhus strax efter midnatt, efter vad polisen betecknar som mordförsök. Enligt vittnen var det personer som deltagit i en feministisk demonstration under kvällen som attackerades. De misstänkta är enligt polisen nazister.

De feministiska demonstranterna blev alltså helt oprovocerat attackerade och de misstänkta är ”nazister”, påstår Sydsvenskan. Detta trots att det är ytterst oklart vad som hänt. Marie Persson, informatör vid Skånepolisen, säger följande till Sydsvenskan:

— Vi har hållit många förhör. Det finns olika versioner om hur bråket startat. Alla har uppfattat händelsen på sitt sätt. Nu sammanställer vi förhören och väntar på de tekniska utredningarna.

Sydsvenskan erkänner också detta längre in i sin artikel:

På punkt efter punkt går uppgifterna om vad som hände under natten i sär.

Men trots det oklara läget väljer Sydsvenskan och i princip alla andra etablerade medier att ge nationella skulden för bråket.

Intressant är också att polisen berättar för Sydsvenskan att en av de gripna enligt deras spaningsregister är ”nazist”, vilket kan ses som ytterligare ett bevis på att polisen åsiktsregistrerar nationella och att politiskt korrekta medier som protesterade mot ”zigenarregistret” inte bryr sig om det.

Att nationella oprovocerat skulle angripa feminister framstår som osannolikt och mycket pekar på att det inte var vanliga feminister som man hamnade i bråk med. Den enda personen som var inblandad i bråket och har identifierats är Showan Shattaken vänsterextremistisk homoaktivist som förespråkar våld mot oliktänkande. På Facebook har Shattak kommenterat en film som visar hur Revolutionära fronten misshandlar en person de felaktigt trodde var nationalist. Shattak menar att det är okej att flera personer ger sig på en ensam person samt att man sparkar på liggande personer, så länge personen som angrips har andra åsikter än Shattak. Så här skriver han:

Vad är det för fotbolls-huligan regler om att man inte ger sig på någon ensam? Vad blir nästa, jämna nummer och uppgjorda nummer? Dessa nazister mördar människor varje år i Sverige. Tänk två gånger innan ni kommer med ert moralgnäll om sparkar mot liggande.

Showan Shattak får stöd på Facebook av gruppen Ultras Malmö.

Showan Shattak får stöd på Facebook av gruppen Ultras Malmö.

Realisten har också skrivit en artikel där det framkommer att Shattak brukar delta i våldsamma motdemonstrationer mot nationalister:

Under en antivålds-manifestation genomförd av Sverigedemokraterna år 2010 var Shattak närvarande och trakasserade deltagare i manifestationen. 2008 deltog han i de våldsamma sammandrabbningarna mot polisen i Lund, i samband med en nationalistiska manifestationen där.

Shattak är förövrigt den person som ådrog sig de allvarligaste skadorna i bråket, men hans läge ska ha stabiliserats under dagen och skadorna är inte livshotande.

Det här tillsammans med andra uppgifter gör att det känns som att den version av händelseförloppet som politiskt korrekta medier nu förmedlar är falsk.

Andra saker som pekar på det är bland annat att vittnen enligt Aftonbladet inte ville lämna uppgifter till polisen:

De personer som blev vittnen till händelsen var under natten motvilliga till att lämna uppgifter, polisen kommer att höra dessa igen.

Kanske var de tystlåtna för att de såg sina antifascistiska kamrater genomföra en misslyckad attack? Att ett vittne enligt Aftonbladet hörde några ropa ”nassesvin” förstärker ytterligare intrycket att några uppretade antifascister tänkte misshandla meningsmotståndare men att saker inte gick som de tänkt sig.


  • Publicerad:
    2014-03-09 18:44