MEDIADREV. De senaste dagarna har medierna piskat upp stämningen och utan fakta dömt ut de nationella för händelserna i Malmö.

 

Mediadrevet kring händelsen i Malmö är horribelt. Utan säkerhet om hur det hela gått till uttalar sig både Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfvén och fördömer det så kallade högerextrema våldet. Samtidigt får både Sveriges Radio och SVT kritik för att rapportera för objektivt kring det.

En av dem som har uttalat sig om SVT:s rapportering är den svenskfientlige ”komikern” Özz Nûjen. Han kritiserade för några dagar sedan utan att blinka SVT:s objektivitet och påstod att det är ett ”hot mot demokratin” att inte döma människor på förhand. Vidare sa han att ”en nazist är en nazist”. Vad Özz inte varkar fatta eller kanske inte bry sig om är att en ”nazist” kan vara oskyldig. Enligt honom var det bara ”nazisterna” som var extrema. Hur nu han kan veta det?

Igår kunde vi läsa hur Aftonbladets Oisín Cantwell dömde de inblandade männen per automatik. Varför? Jo, för enligt Cantwell är de skyldiga på grund av sina åsikter. Detta innebär alltså i praktiken att vi är rättslösa i dagens samhälle. Att vi ska ses som förövare oavsett hur saker gått till. Men så inte helt oväntat bekräftade polisen Realistens uppgifter om att en handfull män varav några med kopplingar till SvP blev attackerade och jagade av en grupp på ungefär 20 vänsterextrema.

Så nu tvingas alltså Expressen och många andra medier gå ut med en annan bild av händelsen. Expressen skriver:

Polisen ska i stället fått bilden, genom en mängd vittnesförhör med såväl personer i nazistgänget, demonstranter och poliser på plats, att en grupp på mellan 15 och 30 demonstranter rusade mot nazisterna, som försökte fly från platsen. En av nazisterna uppges ha ramlat och skadat sig. När demonstranterna hann ikapp utanför Folkets park uppstod ett vilt slagsmål. Flera av nazisterna var knivbeväpnade och gick då till attack. Någon eller några av dem ska ha använt flaskor som tillhygge. Poliser som snabbt kom till platsen ska ha beskrivit situationen som kaotisk och extremt farlig.

Trots detta publicerar på morgonen Åsa Linderborg en krönika där hon skriver om saker hon inte har någon aning om. Hon förutsätter precis som övriga medier att attacken kom från de få personer med åsikter hon själv inte gillar. Däri ligger deras skuld. Så enkelt är det, så korrupt är svensk media. Jag skulle vilja fråga Oisín Cantwell och Åsa Linderborg hur de själva hade valt att handla om de mitt i natten blev jagade av en pöbel på uppåt 30 personer som skriker hotfulla och hatiska saker efter dem? Skulle de inte kämpat för sina liv? Hade Oisín och Åsa låtit pöbeln misshandla eller kanske till och med döda dem?

När har vi rätt att försvara oss? Det är en fråga vi måste ta upp. Om jag blir påhoppad av till exempel AFA när jag är ute med mina barn och lyckas freda mig kommer det då att beskrivas som en ”nazistattack”? För hur kan det ses som en nazistattack om en grupp på 5-6 personer jagas och tvingas försvara sig? Hur skulle Aftonbladet och de andra medierna rapportera om det hade varit omvänt? Om fem stycken från vänsterkanten hade jagats av 30 ”högerextrema” och sedan lyckats freda sig med våld?

Hade det blivit stöddemonstrationer för de skadade ”nazisterna” då? Hade Reinfeldt uttalat sig om det vänsterextrema våldet som smutsar ned Sverige? Inte en chans. Vem hade gråtit över ett par knivskurna ”nassar”? Då hade det istället lagts fokus vid att de skadade faktiskt är av ”fel åsikt”. Och in emellan raderna hade man kunnat se deras besinningslösa hat gentemot oss. Jag vill påstå att det politiskt korrekta Sverige med svenskfientliga politiker och lögnaktiga journalister indirekt och direkt rättfärdigar våld mot oss. Under de senaste dagarna är det skrämmande tydligt.

Vi får beskåda ett mediadrev som helt saknar journalistisk etik och objektivitet. Med häpnad såg jag SVT:s Lilla Aktuellt igår kväll. Där hyllades de antirasistiska stöddemonstrationerna efter den påstådda ”nazistattacken” i Malmö. I bild visar man en folksamling av bland annat afaiter med svart-röda fanor. ”Här manifesterar man runt om i Sverige mot politiskt våld”, säger reportern. Hyckleriet kan väl inte bli mer påtagligt än så? Att i ett nyhetsprogram för barn visa upp AFA som engagerade mot politiskt våld!!

Bilder från "stöddemonstrationen" i Malmö

Bilder från ”stöddemonstrationen” i Malmö

Vi har aldrig varit några representanter för det oprovocerade våldet. Några som däremot är det är vänsterextremisterna. Rätten till försvar torde gälla alla kan man tycka men vi har länge fått se att så inte är fallet. Det ska bli mycket intressant att följa hur det här kommer att arta sig. Då uppgifterna som kom idag bekräftar att medierna och politikerna har tagit sig vatten över huvudet och sannerligen gått händelserna i förväg.

Det är även med iver jag inväntar en ursäkt eller i alla fall en förklaring från alla de som valde att döma ”nazisterna” på förväg. Anledningen till att den lilla nationella gruppen jagades var att de existerar. Medierna rättfärdigar nämligen kontinuerligt till sådana här anfall mot nationella. Man skanderar ”inga nazister på våra gator” och inför sig själva motiverar de sina attacker. Vare sig de nationella gjort något eller ej.

Det råder en häxprocess i vårt land där politiker och journalister allieras mot vår blotta existens. Där finns inte längre någon given plats för sanning eller fakta. Där är det från början bestämt vem som är skyldig, vem som ska ses som förövare.

Källor:
Högerextremism är inte normalt
Hård kritik mot medias bevakning av Malmöattacken
Reinfeldt: ”Nazismen smutsar ner Sverige”


  • Publicerad:
    2014-03-11 11:51