MEDIA. Aftonbladet-krönikören Oisín Cantwell har skrivit en absurd artikel där han bland annat verkar mena att en persons ideologiska hemvist avgör huruvida personen talar sanning eller inte.

Oisín Cantwell har skrivit en förljugen hetsartikel efter bråket i Malmö. Artikeln inleds på följande vis:

På sin hemsida och sin officiella Facebook-sida bekräftar partiet [Svenskarnas parti] att medlemmar var inblandade i våldsamheterna i Malmö, även om det i sedvanlig ordning beskrivs som att de var oskyldiga som lamm och blev överfallna av ett gäng vänsterextremister som de med heroiska ansträngningar lyckades försvara sig mot.

Det är dock en verklighetsbeskrivning som motsägs av såväl vittnen till attacken som den ideologiska tillhörigheten hos två av de anhållna.

Personernas ideologiska tillhörighet – att de är nationalister – motbevisar tydligen deras påståenden, påstår Cantwell. Ett resonemang som är uppenbart felaktigt och intellektuellt ohederligt, men man kanske inte ska förvänta sig mer av en person som bagatelliserar sexuella övergrepp på djur?

Cantwell nämner inte heller att det finns vittnesmål som stödjer nationalisternas version. Bland annat ett neutralt vittne som för Expressen berättar att vänsterextremisterna jagade nationalisterna, eller ”nazisterna” som vittnet väljer att kalla dem. Att vittnesmålen Cantwell talar om är vittnesmål från vänsterextremister, kanske inte är en långsökt gissning.

Källa:
Vakna Säpo, det är allvar


  • Publicerad:
    2014-03-10 23:30