VÄNSTEREXTREMISM. Showan Shattak tillåts i en intervju med Sveriges Radio att uppvigla till brottslighet mot meningsmotståndare. Detta ett år efter att han var inblandad i ett ännu ouppklarat politiskt slagsmål i Malmö.

Showan Shattak var förra året inblandad i ett knivslagsmål med nationalister i Malmö och blev svårt skadad. Svenskfientliga medier och vänsterextremister martyrförklarade honom och Sveriges Radio har nu intervjuat honom över ett år efter bråket.

Enligt Sveriges Radio har Shattak idag problem med minnet och rörelseförmågan. Direkt efter slagsmålet låg han i koma en lång period och vänsterextremister spred då budskapet #KämpaShowan på sociala medier.

— Året som gått har varit väldigt omtumlande och känslosamt. Det är inte lätt att födas om på nytt och komma tillbaka och vara gamla Showan, säger han själv.

Den ”gamla Showan” var dock inte det helgon som etablerad media målade upp honom som, utan Nordfront kunde avslöja att den sedan tidigare ökände vänsterextremisten hade kopplingar till Revolutionära fronten – en vänsterextrem terrorgrupp som tidigare systematiskt hotade och angrep meningsmotståndare.

I den nya intervjun framkommer det vidare att den ”nya Showan” påminner mycket om ”gamla Showan”. Shattak uppviglar nämligen – med SR:s goda minne och på skattebetalarnas bekostnad – till brott mot oliktänkande. Då staten inte förbjuder ”nazistiska demonstrationer” menar Shattak att det är upp till vänsterextrema brottslingar att stoppa dessa demonstrationer på egen hand.

— Vi kan inte komma och förbjuda varenda en nazistisk demonstration utan det som vi krävs är att vi människor som bor i de här städerna, som bor i det här samhället, kommer ut och stoppar dem. Att vi kommer ut och visar att vi vill inte ha er här, vi är så många fler, säger vänsterextremisten som även påstår att det är icke-svenska invandrare som han själv som har byggt Sverige:

— När de kommer ut och försöker vinna territorium så måste vi visa att det är vi som byggt de här gatorna, det här samhället. Det här är vår plats, inte eran.

Källa:
Showan vara nära att dö – så är livet ett år efter attacken


  • Publicerad:
    2015-03-06 18:00