AVSLÖJANDE. Nordfront har tidigare avslöjat att Showan Shattak är medlem i Revolutionära fronten. Nu avslöjar vi material som pekar på att han var delaktig i misshandeln av två personer i Jönköping under 1 maj förra året. Uppdaterad.

Showan Shattak hyllas av Revolutionära fronten men också av stora delar av vänstern som säger sig ta avstånd från politiskt våld.

Showan Shattak hyllas av Revolutionära fronten men också av stora delar av vänstern som säger sig ta avstånd från politiskt våld.

Natten mellan den 8 och 9 mars i år inträffade ett våldsamt slagsmål i Malmö där flera personer skadades. Exakt vad som hände har varit oklart och utredningen pågår fortfarande, men etablerade medier var tidiga med att ta ställning: Det var en ”nazistattack” där nationalister från Svenskarnas parti gick till oprovocerat angrepp mot oskyldiga feminister.

Det ”feministiska helgon” som ådrog sig de svåraste skadorna och hamnade på sjukhus var Showan Shattak, en känd antirasist och hbt-aktivist som också är ett stort fan av Malmö FF.

Runtom i landet har antirasister demonstrerat mot ”det nazistiska våldet” och Showan Shattak har hyllats som en hjälte och av vänstern lyfts fram som en ”antirasistisk martyr”.

Nordfront har i princip ensamma granskat personen Showan Shattak närmare i ett flertal artiklar och kunnat påvisa att han med största sannolikhet är medlem i det vänsterextrema våldsnätverket Revolutionära fronten – en organisation som systematiskt använder våld mot meningsmotståndare och som åklagare numera menar sysslar med ”organiserad brottslighet”.

Till en början kunde det bara rent allmänt konstateras att Showan Shattak är en rabiat vänsterextremist som demonstrerat mot Sverigdemokraterna, försvarat våld mot oliktänkande och hoppat på polisbilar under vänsterdemonstrationer. Information som på inget sätt var ny men ändå var intressant med hänsyn till bråket i Malmö där Showan Shattak var inblandad.

Nordfront fick dock tidigt ett tips som i efterhand har visat sig vara korrekt till stora delar. En tipsare skrev till oss att Showan Shattak och några till som tidigare varit aktiva i AFA Ungdom i Malmö slutligen blivit fullvärdiga medlemmar i Revolutionära fronten efter att de under en period arbetat under namnet ”RevUngdom”.

På Facebook finns också gruppen ”Revolutionär Ungdom Malmö” som bildades 2011 och blev inaktiv under en lång period efter att Showan Shattak hamnade på sjukhus (han är dock på bättringsvägen nu och gruppen har återigen uppdaterats med en länk till AFA Malmös uttalande om bråket i Malmö). På Facebookgruppen publicerades innan bråket i Malmö en uppdatering med en bild som visar klotter från Revolutionära fronten i närheten av platsen som konfrontationen mellan nationalisterna och de antirasistiska feministerna sedan kom att äga rum på. En annan uppdatering av Revolutionär Ungdom Malmö visade en bild på ”RF-anslutna i Malmö” som var på ”patrull” i ett område där det bodde ”nazister”.

Att Showan Shattak hade kontakt med andra medlemmar i Revolutionära fronten bekräftades också av det faktum att en av de ledande vänsterextremisterna hade en kontakt i sin mobiltelefon som var döpt till ”Showan”.

Den sista spiken i kistan kunde Nordfront leverera då vi publicerade bilden på en chattkonversation där Showan Shattak omnämns som en ”RF-prospect”, en annan medlem i Revolutionära fronten skrev alltså att Showan Shattak vid den aktuella tidpunkten var provmedlem i organisationen. Vidare stod det i chatten att ”Showan och Elias ska komma upp och göra lite grejer” i Mälardalen.

Nordfront kan nu avslöja att en annan ”grej” som Showan Shattak förmodligen gjorde förra året var att delta i misshandeln av två personer i samband med Svenskarnas partis 1 maj-demonstration i Jönköping. I en diskussion om Revolutionära frontens aktiviteter under dagen skriver Linus Soinjoki Wallin att ”Showan” var med vid en misshandel som ägde rum under dagen.

Gul markering = utredarens markering. Röd markering = Nordfronts markering.

Gul markering = utredarens markering. Röd markering = Nordfronts markering.

Frågan nu är om de medier som så ivrigt tog ställning till vad som hände i Malmö – där inte heller något åtal har väckts än – även i det här fallet kommer gå händelserna i förväg och döma Showan Shattak för de brott han verkar ha varit inblandad i? Eller blir det locket på för att kunna upprätthålla bilden av Showan Shattak som en närmast helgonförklarad antirasist?


  • Publicerad:
    2014-04-12 01:54