VÄNSTEROPPORTUNISM. Mikael Wiehe insåg under sommarens BLM-demonstration i Malmö att staden ”är färgad” och att svenskarna numera lyser med sin frånvaro i den tidigare skånska staden. Nu vill vänstertrubaduren att staden ska få ett ”antirasistiskt monument” som ska utformas som en sörjande moder och komiskt nog heta ”Din mamma”.

Vänstertrubaduren Mikael Wiehe, som fick Leninpriset 2015, vill ha ett ”antirasistiskt monument” i Malmö. Foto: Twitter.

Den ökände vänsterextremistiske låtskrivaren Mikael Wiehe föreslår i ett opportunistiskt inlägg på Facebook att Malmö ska få ett ”antirasistiskt monument”.

Wiehe radar entusiastiskt upp hela två händelser som ska visa på hur rasismen frodas i staden – som i verkligheten till övervägande delen hyser invånare med utländsk bakgrund och som förvandlad till oigenkännlighet drivit många svenskar att fly till kranskommunerna.

Försöker med Showan Shattaks påstådda ”nazistattack” visa att Malmö är rasistiskt

Som stöd för den påstådda ”rasismen” nämner Wiehe en enstaka förvirrad man som attackerade invandrare under åren 2003-2010. Han går även igenom händelsen med Showan Shattak, som 2014 påstod sig blivit attackerad och misshandlad av ”nazister”.

I själva verket var det en mångdubbelt större grupp maskerade och beväpnade vänsterextremister, bland dem Shattak, som attackerade en mindre grupp med för dem förhatliga åsikter. Shattak blev dock själv skadad när den lilla gruppen nationella försvarade sig, och försökte i efterhand hävda att det var han och de övriga vänsterterroristerna som blivit attackerade.

Wiehe underblåser lögnen om Shattak och skriver ”På vägen överfölls han av nazister och misshandlades så svårt att han var nära att dö”, en bild av händelseförloppet som dock inte delas av hovrätten som bedömde att vänsterextremisterna ljugit och att nationalisterna talat sanning om det inträffade.

Vill uppmärksamma utländska mödrars sorg

Wiehe vill att det ”antirasistiska monumentet” liksom den svenskhatande invandrade journalisten Alexandra Pascalidous bok Mammorna ska uppmärksamma alla mödrar ”vars söner har mördat eller mördats” i Sverige.

Boken handlar om invandrade kvinnors sorg: ”19 mammor bosatta i Sveriges fattigaste och mest utsatta områden, de som kallas no-go-zones. Från Rosengård till Rinkeby, från Kronogården till Kronoparken, från Hammarkullen till Gottsunda, från jordens alla hörn väver de samman världen i Sverige”.

Det är oklart om Wiehe även vill uppmärksamma mödrarna till de tusentals svenskar som fallit offer för invandrade våldsverkare.

Glömmer mödrarna till massvåldtagna kvinnor

Det framgår inte heller varför Wiehe uteslutande vill hedra mödrar till söner och verkar förbise mödrarna till de tusentals kvinnor, som årligen utsätts för de otaliga krigsvåldtäkter som i det folkmordshärjade Sverige tillåts fortsätta i korrelation med massinvandringen.

Lycklig när han insåg att ”Malmö är en färgad stad”

Wiehe beskriver sitt lyckorus när han deltog i den vänsterextrema våldsorganisationen Black Lives Matters (BLM) demonstration i Malmö i juni 2020. Han noterade vid tillfället nöjt att den skånska staden inte längre var svensk utan ”de allra flesta hade en hudfärg i olika nyanser av brunt”och skriver att han då tacksamt för första gången insåg att ”Malmö är en färgad stad”:

Men också – och jag skäms för att säga det – för att det för första gången fick mig, 74 år gammal, att förstå att Malmö är en färgad stad Det tog sin tid. Nu har jag fattat. Jag är tacksam. Skulpturen bör alltså vara i svart eller brun sten eller sotad brons, i solidaritet med detta icke-vita Malmö.

Vill ha ett svart eller brunt monument som ska heta ”Din mamma”

Wiehe förslår följaktligen att det ska byggas ett monument över en ”drabbad, sörjande moder” med en knuten kommunistnäve i luften. Han vill att monumentet ska hylla dem som ”förvandlar sin sorg och vrede till motstånd”.

[…] tänker jag mig att Malmö reser ett monument över en drabbad, sörjande moder med sin döde son i famnen och en knuten näve i luften. Ett monument som hyllar alla dem som direkt eller indirekt drabbas av rasismen. Ett monument över dem som förvandlar sin sorg och vrede till motstånd!

Med glöd föreslår vänstertrubaduren att monumentet i form av den sörjande kommunistkvinnan ska placeras vid ett stråk nära det mångkulturella torget Möllevångstorget ”som är själva förbindelselänken mellan ’orten’ och Malmös innerstad”.

Sublimt nog vill Wiehe att verket ska heta ”Din mamma” (kort för den vanliga invällarfrasen ”Jag ska knolla din mamma!”).

Får med den mytiska ”förintelsen” på ett hörn

Wiehe får även med den mytiska ”förintelsen” i sitt inlägg då han menar att den antirasistiska kommunistkvinne-statyn vore ett bra ställningstagande för Malmö när det gäller diskussionen om var ett svenskt ”förintelsemuseum” bör ligga.

Wiehe fick Jan Myrdalssällskapets Leninpris 2015.

 


  • Publicerad:
    2021-02-03 12:40