IDROTT. Sofia B Karlsson är en politiskt korrekt feminist som infiltrerat och politiserat AIK. Hon var sedan tidigare kontroversiell och har nu hotats efter att hon både belönats med en fast anställning samt inlett ett förhållande med Showan Shattak, en våldsbejakande vänsterextremist och hängiven Malmö-supporter.

showan shattak sofia b karlsson

Sofia och Showan.

En uppgiftslämnare har hört av sig till Nordfronts redaktion med ny information om den gapige och kaxiga invandraren Showan Shattak som förra året blev framlyft som en vänstermartyr i media efter att han blev svårt skadad under ett slagsmål med nationalister. Nordfront har upprepade gånger skrivit om Shattak tidigare och bland annat avslöjat att han är med i det vänsterextrema terrornätverket som går under namnet Revolutionära fronten (RF). RF är kända för att trakassera oliktänkande människor, framför allt nationalister, och då och då genomföra fega attacker mot mer eller mindre försvarslösa offer. Det var till exempel RF som misshandlade två slovakiska gästarbetare 2013 och regelbundet utsatte Anna Jonsson från Svenskarnas parti för diverse trakasserier.

Förutom att vara aktiv i RF är Showan Shattak aktiv inom Malmös supportergrupper, uppenbarligen i syfte att politisera fotbollsmiljön. Den nya informationen som Nordfront tagit del av angående Shattak rör också främst fotbollen. Malmö-supportern befinner sig nämligen för tillfället i Stockholm då han inlett en relation med Sofia B Karlsson, en person som arbetar åt AIK och sedan tidigare varit kontroversiell just för att hon – precis som sin nya pojkvän – aktivt dragit in AIK i politiken mot många av klubbens supportrars vilja.

Feministen Karlsson har bland annat legat bakom ”normkritiska projekt” som ska uppmuntra till ”jämställdhet, öppenhet och respekt” och hon drog in AIK i Pridespektaklet.

Karlssons politiskt korrekta tramsande föranledde enligt Nyheter24 att AIK gick ut med att de inte tar ställning för eller emot politiska partier. Tidningen skriver:

Sanningen är dock att supportrar på olika internetforum och sociala medier varit kritiska till flera händelser. Sofia B Karlsson, som driver ett jämställdhetsprojekt för AIK:s räkning under namnet ”Fotboll för alla” har kritiserats, bland annat efter att en länk med information från fjolårets Almedalsvecka spridits på nätet. 

Då gästade hon Feministiskt initiativ under ett torgmöte, som representant för AIK Fotboll.

På olika AIK-forum och på Flashback kritiserades även en av klubbens styrelseledamöter i juni för en text med rubriken ”AIK = Fotboll för alla” i matchprogrammet inför AIK-Brommapojkarna. I texten tog han ställning mot rasism och nazism, samt även mot Sverigedemokraterna – menar kritikerna. Texten har senare plockats ned från AIK:s hemsida och officiella Facebooksida.

Inom AIK titulerar sig Karlsson som ”CSR-ansvarig”. ”CSR” står för ”företagets samhällsansvar” (Corporate Social Responsibility) och verkar i det här fallet i praktiken handla om att politiskt likrikta klubben med de rådande politiskt korrekta värderingarna i samhället. Något sportsligt värde verkar däremot inte tillföras av den ”samhällsanvarige” Karlsson. Kanske är det också därför hon endast varit provanställd inom klubben och många supportrar krävt att hon inte får en fast anställning, något AIK enligt uppgifter ska ha lovat supportrar att hon inte heller skulle få men nu brutit emot då Karlsson är fast anställd av klubben från och med den 7 januari i år.

Enligt vad Nordfront fått erfara har Sofia B Karlssons anställning och hennes nya relation med Showan Shattak inte mötts av gillande från alla AIK-fans. Bland annat ska en en bild på Karlsson nålats fast med en morakniv på en dörr som tidigare tillhörde AIK:s VD – ett budskap som talar för sig själv även om ingen supportergrupp tagit på sig eller ställt sig bakom markeringen ännu. Incidenten inträffade den 9 januari, bara två dagar efter att Karlsson fick en fast anställning av klubben. AIK har polisanmält händelsen och kommenterat hotet på sin hemsida men valt att inte berätta om bakgrunden till händelsen. AIK-fans är dock sanningen på spåren bland annat på ett diskussionsforum.

Uppgiftslämnaren uppger till Nordfront att Karlssons och Shattaks relation hittills varit förhållandevis hemlig och att det här inte kommer att göra Karlsson populärare inom AIK.

AIK:s huliganfirma, Firman Boys, har tidigare vid upprepade tillfällen uttalat sig mot politiseringen av klubben. Bland annat har man på sin hemsida skrivit:

[Det är] djupt beklagligt och direkt stötande att enskilda individer från klubbens innandömen nu använder sin position för att i AIK:s namn sprida sin personliga partipolitiska agenda, dessutom i valtider, senast i form av styrelseledamoten Manfred Aronssons text ”AIK = Fotboll för alla” i Matchprogrammet inför AIK-BP (finns även publicerad på aikfotboll.se). […] vill Manfred driva partipolitik i AIK så har han tagit sig vatten över huvudet. Det är en sak att sitta i fikarummet på MTG eller SBS och prata politik bland andra självupptagna mediefeminister utan verklighetsförankring men det finns det inget stöd för i AIK – medlemmarnas förening. Det finns också krafter som nu vill att AIK Fotboll ska delta i politikens egen högborg – Almedalsveckan. Det finns också enskilda individer som försöker klistra på AIK som förening politiska samhällsfrågor genom deltagande i Pridefestivalen eller Fotbollssupportrar mot homofobi. Det är dags att säga stopp!

Firman har också skrivit att ”den som har problem med vår inställning i frågan ombeds att samla ihop 300 man och komma och diskutera saken”.

Nordfront följer utvecklingen.


  • Publicerad:
    2015-01-14 15:37