IDROTT. AIK:s huliganer i Firman Boys vill nu att AIK Fotbolls VD ska avgå efter en serie misstag som kulminerade i anställningen av vänsterinfiltratören Sofia B Karlsson.

Nordfront har tidigare skrivit om Sofia B Karlsson, en politiskt korrekt feminist och antirasist som nyligen fick en fast anställning inom AIK. Samtidigt som hon blev anställd av AIK inledde hon en relation med den ökände vänsterextremisten Showan Shattak som var inblandad i ett politiskt knivslagsmål förra året och hamnade på sjukhus. Förhållandet blev inte bara kontroversiellt och impopulärt på grund av Shattaks politiska engagemang inom Revolutionära fronten, utan även på grund av att Shattak är ett stor Malmö-fan som politiserat supporterkulturen inom Malmö FF.

Firman Boys, AIK:s fotbollshuliganer, har tidigare fördömt anställningen av Karlsson då hon använt sin position inom klubben för att politisera AIK – något firman är emot.

Nu kräver Firman Boys också att Thomas Edselius, som är VD i AIK Fotboll, avgår från sin post då han inte lyckats få ordning på klubben varken ekonomiskt eller sportsligt samt nu senast drivit igenom anställningen av Karlsson mot supportrarnas vilja. Firman skriver:

Thomas Edselius har under den senaste tiden radat upp fatala misstag och bara nu under vintern lyckats med konststycket att sälja en och samma komponent två gånger – först till ett specifikt företag och sedan till Sportfive. Det var enbart tack vare det specifika företagets goda vilja som detta inte utmynnade i en lång segdragen juridisk process som kunde ha kostat AIK Fotboll stora belopp och ett förlorat anseende.

Edselius avslutade sedan året med att driva igenom anställningen av Sofia B Karlsson, själva symbolen för de ökade politiska motsättningarna och splittringarna inom klubben, som ny CSR-ansvarig för AIK Fotboll. Detta trots medlemmarnas tydliga ställningstagande mot Karlsson och politik i klubben på det senaste årsmötet i Huvudstyrelsen i september.

Firman skriver att om Edselius avgår nu kommer han kunna fortsätta att gå på AIK:s matcher, vilket kan tolkas som att huliganerna ämnar hålla honom borta från Friends Arena om han inte avgår frivilligt.

Avslutningsvis skriver Firman Boys att de som sätter personliga intressen – som politiska sådana – före klubbens kommer röstas bort ur föreningen:

På samma tema så tror vi det är viktigt att fortsätta arbetet med att stärka medlemsinflytandet och föreningsdemokratin i AIK FF men i förlängningen även i AFAB. Friktionen mellan enskilda styrelseledamöter måste minska och styrelsefolk som sätter sina egna personliga intressen före klubbens bästa kommer att röstas bort på kommande årsmöten.

Källa:
15 år efter bolagiseringen: Se över organisationen och byt VD i AIK Fotboll!


  • Publicerad:
    2015-02-27 16:15