IDROTT. Sofia B Karlsson, som varit kraftigt kritiserad då hon politiserat AIK, lämnar nu klubben. I media påstår hon att hon lämnar AIK efter att hon utsatts för hot.

Sofia och Showan - två vänsterinfiltratörer.

Sofia och Showan – två vänsterinfiltratörer.

Feministen och antirasisten Sofia B Karlsson lämnar nu AIK där hon tidigare i år fick en kontroversiell anställning som CSR-ansvarig, trots att många fans och medlemmar i klubben varit tydliga med att de inte ville se henne anställd av klubben.

Under sin tid i AIK lanserade Karlsson ”AIK för alla” som arbetade med kulturmarxistiska frågor som homofobi, transfobi, sexism och rasism. Karlsson gästade också ett torgmöte med Feministiskt initiativ i egenskap av representant för AIK Fotboll, vilket tvingade klubben att gå ut med att de inte tar ställning i politiska frågor.

I samband med att hon mot supportrarnas vilja blev fast anställd av AIK inledde Karlsson också ett förhållande med den likasinnade vänsterextremisten och tillika Malmö FF-supportern Showan Shattak. Shattak blev rikskändis förra året efter att han blev svårt skadad i ett politiskt slagsmål och Nordfront kunde förra året avslöja att han har kopplingar till Revolutionära fronten – det vänsterextrema nätverk som tidigare systematiskt trakasserade och angrep nationalister. I Malmö har Shattak drivit på politiseringen av supporterkulturen runt klubben genom projektet ”Fotbollssupportrar mot homofobi”.

Karlssons förhållande med Shattak uppskattades inte av AIK-fansen som fruktade att de två vänsterextremisterna skulle politisera AIK ännu mer. En bild på Karlssons ansikte med en morakniv ska ha nålats fast på en dörr där en styrelseledamot i AIK tidigare bodde, vilket Nordfront tidigare skrivit om. Kort efter detta gick också AIK:s huliganer i Firman Boys ut och kritiserade anställningen av Karlsson och skrev att klubben nu öppnat pandoras ask.

Nu har Karlsson alltså lämnat AIK och skyller på hot som hon ska ha fått motta.

— Ja, det har jag gjort. Jag har slutat mitt uppdrag där på grund av det som har hänt, jag kunde inte vara kvar på grund av det drev och de hot jag har fått ta emot, säger Karlsson som svar på frågan om hon lämnat AIK.

Vidare uppger Karlsson att hon tycker att det är tråkigt att lämna klubben och en av hennes samarbetspartners skriver följande på Facebook:

Vi skickar i dag massor av kärlek till Sofia B Karlsson som nu slutar på AIK sedan hon blivit utsatt för näthat och hot av personer som vill att AIK ska representera något annat än en öppen och inkluderande fotboll för alla.

Källa:
Sofia B Karlsson lämnar AIK efter hot


  • Publicerad:
    2015-03-10 00:34