VÄNSTERATTACKEN I MALMÖ. Möt Showan Shattak som försökte gängmisshandla nationalister i Malmö. Nu har en film dykt upp på nätet som visar hur Shattak står och beter sig aggressivt vid ett tidigare tillfälle.


Showan genomför mötesstörning riktad mot Sverigedemokratisk Ungdom (SDU).

Showan Shattak sägs ha ingått i den pöbel på 15-30 personer som försökte gängmisshandla 6 stycken nationalister i Malmö för snart två veckor sedan. Under bråket i Malmö hävdar de inblandade nationalisterna att de agerat i nödvärn då de attackerades av en pöbel.

Nationalisterna uppger att de först försökte fly ifrån platsen. Då en trillade tvingades de andra vända tillbaka och med hjälp av knivar freda honom från att bli gängmisshandlad då han låg ner.

En som då kom att skadas var Showan Shattak, aktiv inom vänsterextrema kretsar.

Den efterlyste nationalisten Andreas Carlsson står och håller upp ett med texten "Sanningen skall segra!".

Den efterlyste nationalisten Andreas Carlsson står och håller upp ett ark med texten ”Sanningen kommer segra!”.

En våldsbejakande extremist
Förra året beklagade sig Showan över att människor på Facebook ställde sig tveksamma till huruvida det var rätt att gängmisshandla personer som låg ner på marken. Han kallade det då för ”moralgnäll” att inte vilja ”sparka mot liggande personer”.

För två veckor sedan verkar Showan försökt omsätta sina ord i praktiken. Något som inte gick väl eftersom han fick allvarliga skallskador under bråket.

Showan i diskussion på Facebook.

Showan i diskussion på Facebook.

Uppträder aggressivt i filmklipp
— Håll käften och stick härifrån. Jag är rasist mot Stockholmare som du… äckelbrat, skriker han bland annat samtidigt som han håller upp en banderoll om ”religionsfrihet för muslimer”.

Enligt uppgift till Nordfront är klippet från då Showan tillsammans med andra vänsterextremister bedrev mötesstörning riktad mot Sverigedemokratisk Ungdom (SDU), då dessa demonstrerade i Helsingborg, sommaren 2010.

Det framgår att Showan aggressivt mumlar och fräser mot människor som befinner sig i närheten av hans manifestation.

Vänsterattack blev till ”nazistattack”
Direkt efter händelsen har massmedia försökt förvränga vänsterattacken till en ”nazistattack”. Polisen gav efter några dagars förundersökning en helt annan bild av det inträffade, uppgifter som Expressen valde att publicera:

Polisen ska i stället fått bilden, genom en mängd vittnesförhör med såväl personer i nazistgänget, demonstranter och poliser på plats, att en grupp på mellan 15 och 30 demonstranter rusade mot nazisterna, som försökte fly från platsen.

En av nazisterna uppges ha ramlat och skadat sig. När demonstranterna hann ikapp utanför Folkets park uppstod ett vilt slagsmål. Flera av nazisterna var knivbeväpnade och gick då till attack.

Då tidningen publicerade uppgifterna väckte det stor avsky inom vänsterkretsar i och med att händelsen ställdes i ny dager.

Har du mer information om klippet? Tipsa genom att skriva en kommentar.


  • Publicerad:
    2014-03-21 14:29