MALMÖ. Förundersökningen är klar och åtal kommer nu att väckas mot nationalisten Andreas Carlsson och en 29-årig man, misstänkta för det påstådda mordförsöket av vänsterextremisten Showan Shattak.

carlsson

För två år sedan angreps en grupp nationella på Möllevången i Malmö av en större grupp vänsterextremister. Efter attacken på Möllevången greps fyra nationalister misstänkta för bland annat grov misshandel efter att de försvarat sig mot sina angripare. Två av dessa sattes på fri fot medan nationalisten Andreas Carlsson och en 29-årig man fortfarande står kvar som misstänkta.

Carlsson, som under en längre tid varit på flykt utomlands, är i nuläget misstänkt för bland annat mordförsök på vänsterextremisten Showan Shattak och för grov misshandel. Även 29-åringen misstänks för mordförsök. Han anhölls tidigare i år i sin frånvaro och häktades senare.

Nu är förundersökningen klar och åtal kommer att väckas mot Carlsson och 29-åringen.

— Min ambition är att väcka åtal i nästa vecka, säger åklagaren i fallet, Sofia Eilertsson Olsson.

Det var under måndagseftermiddagen som Eilertsson Olsson begärde en veckas förlängning av Malmö tingsrätt innan hon väcker åtal. Förundersökningen är i stort sett klar men de Carlsson och 29-åringen har fått möjlighet att komma med synpunkter och begära kompletteringar. Planen är dock att åtal ska vara väckt senast tisdagen den 28 juni.

Källa:
Jagade nazisten åtalas för mordförsök


  • Publicerad:
    2016-06-21 09:20