SOLIDARITET. Fånghjälpen uppmanar nationella att skicka in hälsningar till nationalisten Andreas Carlsson som sitter häktad misstänkt för mordförsök.

carlsson

Det var den 8 mars 2014 som en grupp nationalister hamnade i konflikt med en numerärt överlägsen pöbel av feminister och vänsterextremister. Bråket slutade med att ett antal vänsterextremister skadades, däribland vänsterextremisten Showan Shattak som hamnade på sjukhus.

Etablerad media inledde tidigt ett drev där det gjordes gällande att nationalisterna oprovocerat skulle ha angripit vänsterextremisterna och polisen följde den linjen vilket bland annat ledde till att Andreas Carlsson, som vid den här tidpunkten var aktiv i Svenskarnas parti, blev efterlyst misstänkt för mordförsök. Carlsson gick dock under jorden och gäckade länge polisen innan han i slutet av förra året greps i Ukraina. Carlsson befinner sig nu på svensk mark och har häktats från och med idag efter att han utlämnades från Ukraina till Sverige.

Preliminärt är Carlsson häktad två veckor framåt, till den 30 mars då åtal ska vara väckt, men Carlssons advokat tror inte att åtal kommer väckas i tid och Carlsson kommer med största sannolikhet omhäktas gång på gång tills rättegången är över och ett eventuellt straff börjar verkställas.

Nordfront uttryckte redan från början skepsis inför den version av händelseförloppet i Malmö som etablerad media förmedlade. Det var även Nordfront som kunde avslöja att Showan Shattak som utmålades som ett oskyldigt offer i själva verket var aktiv i Revolutionära Fronten, en vänsterextrem grupp som i huvudsak bedrev en mild form av terrorism mot nationalister i delar av Sverige.

Oavsett vad det svenska rättsväsendet kommer fram till så var de eventuella brott som kan ha begåtts av nationalisterna i Malmö politiska. Fånghjälpen, som drivs av Nordiska motståndsrörelsen och ägnar sig åt att hjälpa politiska fångar i Sverige, uppmanar därför nationalister i Sverige att skicka in hälsningar till Andreas Carlsson. Hälsningar kan postas direkt i kommentarsfältet eller mejlas till fanghjalpen@nordfront.se så skriver Fånghjälpen ut meddelandena och postar dessa till Carlsson. Fånghjälpen kommer också initialt att donera en mindre summa pengar till Carlsson.

Att sitta frihetsberövad och riskera ett längre fängelsestraff kan vara påfrestande, men små saker som uppmuntrande ord från meningsfränder kan göra väldigt stor skillnad för moralen hos den frihetsberövade.

OBS: Meddelanden som skickas in granskas av åklagaren så skriv inget som kan användas emot Carlsson.

Fånghjälpen

Fånghjälpen drivs av Nordiska motståndsrörelsen och stödjer organisationens politiska fångar. När det är möjligt försöker Fånghjälpen även att stödja aktivister och opinionsbildare utanför Motståndsrörelsen som drabbas av det svenskfientliga systemets repression.

Kontouppgifter för Fånghjälpen:

PG: 53 07 66-5
Märk inbetalningen med ”Fånghjälpen”.

Swish: 123 378 53 91
Skriv i meddelandefältet att det är till ”Fånghjälpen”.

På följande uppgifter kan du överföra pengar från utlandet:
IBAN: SE21 9500 0099 6018 0530 7665
BIC: NDEASESS


  • Publicerad:
    2016-03-16 23:15