FÅNGHJÄLPEN. Ny infosida, Nordfronts chefredaktör fängslad och information om Kärrtorp-insamlingen. Här kommer en uppdatering från Fånghjälpen.

f1

Information om verksamheten
Igår publicerades en ny informationssida om Fånghjälpen här på Nordfront. Sidan länkas i högerspalten och kan ses HÄR. På sidan kan man bland annat se vilka som sitter frihetsberövade samt skicka hälsningar till dem.

Det finns nu också en PDF med information om Fånghjälpens verksamhet som kan skrivas ut och spridas till intresserade människor.

Fredrik Vejdeland
I fredags blev Nordfronts chefredaktör Fredrik Vejdeland hämtad av polis trots att han har överklagat Kriminalvårdens beslut att neka honom fotboja, vilket han borde ha rätt till. Vejdeland fick varken säga farväl till fru eller barn innan han kördes iväg för att avtjäna ett fyra månader långt fängelsestraff. ”Brotten” Vejdeland är dömd för är politiska åsiktsbrott som publicerats på Nordfront.

Firestarter Media startade för två månader sedan en insamlingskampanj till stöd för Paulina Forslund, Vejdelands fru.

Ambitionen är att Nordfront ska fungera som vanligt under tiden Vejdeland är frihetsberövad. Men det är självklart ett betydande arbetskraftsbortfall som sker när verksamhetens chef försvinner i fyra månader, varför detta är en utmärkt tidpunkt för de som övervägt att börja skriva för Nordfront att göra slag i saken.

Vidare kan det angående detta nämnas att de som nyligen mejlat Vejdeland och förväntat sig svar men inte fått något bör skicka om sina mejl till redaktionen@nordfront.se så kommer redaktionen att besvara era mejl under Vejdelands frånvaro.

Insamlingen
Avslutningsvis vill vi påminna om att Kärrtorp-insamlingen fortsatt pågår. Efter en stark första vecka har insamlingen, som går att följa till vänster här på Nordfront, saktat in men vi har i alla fall fått in över en tredjedel av pengarna som behövs och närmar oss halva beloppet.

Fånghjälpen vill tacka alla som donerar och rikta ett särskilt tack till Stefan som under lång tid gett betydande bidrag till verksamheten.


  • Publicerad:
    2016-04-17 15:30