INRIKES. Under eftermiddagen anlände nationalisten Andreas Carlsson till Sverige. Han har under en tid befunnit sig i utlandet på flykt från polisen då han misstänks för mordförsök på en vänsterextremist.

carlsson

Det var i mars 2014 som svenska nationalister hamnade i knivbråk med ett gäng vänsterextremister i Malmö. En av vänsterextremisterna var Showan Shattak från organisationen Revolutionära Fronten. Shattak skadades under bråket och dåvarande svenskpartisten Andreas Carlsson efterlystes av polisen misstänkt för mordförsök. Förutom efterlysningen av Carlsson så häktades två nationalister och ytterligare en var misstänkt för försök till mord men försattes på fri fot.

Carlsson har befunnit sig i Ukraina men greps där av polis efter att ha blivit internationellt efterlyst. Han har nu blivit utlämnad till Sverige och anlände med flyg under eftermiddagen.

— Han är hemma i Malmö. Han kom klockan 16.45. Jag kommer att träffa honom i morgon, säger Theodor Nordenadler som är Andreas Carlssons advokat.

Under morgondagen väntar omhäktningsförhandlingar då Carlsson redan varit häktad i sin frånvaro.

Källa:
Efterlyst nazist utlämnad till Sverige


  • Publicerad:
    2016-03-15 21:00