Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Efter den friande domen: Andreas Carlsson får skadestånd av staten

Av Redaktionen, 2017-11-30
redaktionen@nordfront.se

UPPRÄTTELSE. Nationalisten Andreas Carlsson fredade sig själv och sina kamrater efter att en vänsterextrem grupp ledd av ”fotbollssupportern” Showan Shattak attackerat dem i Malmö. Efter att ha varit internationellt efterlyst och suttit inlåst friades Carlsson av hovrätten och får nu ett skadestånd på 300 000 kronor.

”Sanningen kommer segra!” – nu får Andreas Carlsson även skadestånd från staten på grund av det felaktiga frihetsberövandet.

Det var efter en uppmärksammad händelse på Möllevången i Malmö 2014 som en nationalisten Andreas Carlsson med kamrater attackerades av en grupp vänsterextremister. Efter att nationalisterna framgångsrikt försvarat sig mot attacken från de numerärt överlägsna globalistvurmarna så hamnade en av dessa, den iranskfödde Showan Shattak, i koma.

Medan Carlsson kom att att bli internationellt efterlyst och uthängd i media som skyldig så hyllades Shattak som en hjälte av etablissemanget. Nordfront var en av få medier i Sverige som ifrågasatte det mediala narrativet om händelsen på Möllevången. 2016 greps Carlsson i Ukraina och utlämnades till Sverige där han och en kamrat ställdes inför rätta.

Trots att tingsrättsförhandlingarna visade att vänsterextremisterna var numerärt överlägsna, den uppenbart aggressiva parten samt att de lämnade motstridiga och bevisligen felaktiga uppgifter till både polis och domstol så dömdes Carlsson inledningsvis till tre års fängelse för två fall av grov misshandel.

Men i hovrätten upphävdes tingsrättsdomen mot Carlsson, som istället kom att frias helt och släppas ut från häktet. I den friande domen framkommer det att hovrätten bedömer att vänsterextremisterna ljugit och att nationalisterna talat sanning om vad som hänt.

Eftersom Carlsson fick sitta frihetsberövad under en längre tid, trots att han var oskyldig, så har nu Justitiekanslern (JK) beviljat honom 300 000 kronor i skadestånd från staten.

JK menar bland annat att Carlsson inte häktades för att han lämnat landet, utan för att åklagaren menade att det skulle finnas risk att han undanröjde bevis. Därför menar inte JK att hans vistelse utomlands kan hållas emot honom i hans skadeståndsanspråk.

Vidare konstaterar JK att Carlsson med kamrater inte har sökt en konflikt med vänsterextremisterna och att det som är klarlagt är att nationalisterna attackerades, samt att Carlsson försvarade sig utifrån nödvärnsrätten.

Lyssna på en intervju med Andreas Carlsson som Radio Nordfront genomförde strax efter den friande hovrättsdomen:

Listen to ”Intervju med Andreas Carlsson” on Spreaker.

Klicka här för att ladda ner intervjun i mp3-format.

Källa:
Nazisten Andreas Karlsson får 300 000 kronor av staten i ersättning för lidande


  • Publicerad:
    2017-11-30 12:01