INRIKES. Nationalisten Herrmann Wolfenwald, tidigare Nils-Erik Hennix, har blivit framställd som ondsint och demonisk i en artikel på Aftonbladet. Det framkommer i artikeln att Wolfenwald under den senaste tiden har ägnat sig åt att underhålla pensionärer på seniorboenden runt om i Varberg.

Ex-politikern, föreläsaren och författaren Herrmann Wolfenwald, tidigare Nils-Erik Hennix, har attackerats idag på Aftonbladet med rubriken ”Högerextrem profil underhåller pensionärer i kommunal regi”.

Wolfenwald är en känd profil i den nationella rörelsen och har bland annat varit partiledare för Nationaldemokraterna och medlem i Svenskarnas parti – två partier som idag dock är nedlagda.

Idag ägnar Wolfenwald sig åt att underhålla och glädja pensionärer på seniorboenden runt om i Varberg i en frivilligverksamhet. Wolfenwalds framföranden är oftast en timme långa och består av berättelser, musik och bilder om den österrikiska huvudstaden Wien och dess musik.

Artikeln på Aftonbladet är skriven av Josefin Silverberg, som försöker att framställa Wolfenwald som en ondsint och demonisk människa. Hon skriver i artikeln om Wolfenwalds politiska förflutna och räknar upp olika ämnen som Wolfenwald har föreläst om, exempelvis om negativa konsekvenser av rasblandning.

Silverberg har också kontaktat Varberg kommuns socialchef, Håkan Strömberg, för att försöka få svar på hur en person som Wolfenwald kan få arbeta åt kommunen. Hon menar exempelvis att man genom att googla namnet Hermann Wolfenwald hittar en Wikipediasida, där det tydligt står att Wolfenwald är samma person som Nils-Erik Hennix.

— Ja precis. Det har vi inte gjort. Men det är klart att det är tveksamt med hans bakgrund. Vi får titta på det. Det är klart olämpligt att ha en person i en frivilligverksamhet med den bakgrunden, kommenterar Strömberg.

På direkt fråga ifall kommunen kommer att ”avsluta samarbetet” med Wolfenwald svarar Strömberg:

— Framförallt kommer vi att prata med den här personen om att han inte har varit uppriktig.

I ett mail till Aftonbladet skriver Wolfenwald:

Det är förvånande och skrattretande att socialchefen kräver att få reda på vilken partitillhörighet personer i Frivilligverksamheten har. Det är värre politiskt förtryck än det som var i DDR. Måste man ha socialdemokratisk partibok för att få underhålla gamla och sjuka?

Om Aftonbladet, kommunen och det övrigt politiskt korrekta etablissemanget kräver att jag redovisar min politiska hållning så vill jag klart och tydligt deklarera att jag har samma politiska åsikter som tidigare då jag varit partiledare för Nationaldemokraterna, medlem i Svenskarnas Parti samt hållit föredrag där jag varnat för massinvandringen. Eftersom konsekvenserna av massinvandringen blivit värre än jag förutspådde så har jag nog blivit ännu mera radikal.

Källa:
Högerextrem profil underhåller pensionärer i kommunal regi


  • Publicerad:
    2018-01-01 20:30