Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Timell hängs ut efter “rasistiska och homofobiska” uttalanden – våldtäktsanklagade Virtanen skyddas

Av Redaktionen, 2017-10-19
redaktionen@nordfront.se

#RAPE-GATE. Expressen hänger nu ut ”Äntligen hemma”-profilen i massor på tidningens löpsedel. Samtidigt kallas den antirasistiske journalisten Virtanen, som anklagas för att vara både pedofil och serievåldstäktsman, fortfarande för ”Aftonbladetprofilen”.

Foto: Skärmdump från Expressen.se

Den antivita journalisten Fredrik Virtanen har ännu inte hängts ut av massmedia trots att han kan vara pedofil och serievåldtäktsman. Aftonbladets chefredaktör Sofia Olsson Olsén skriver att det beror på att tidningen håller hårt på ”pressetiska regler”. Expressen vägrar samtidigt nämna Virtanen vid namn utan kallar honom för ”Aftonbladetprofilen”.

Expressen väljer idag istället att hänga ut Martin Timell för möjligen olämpliga men betydligt mindre allvarliga saker än Virtanen anklagas för. I skrivande stund visas Timells ansikte hela fyra gånger på Expressens löpsedel.

Vad ska då Timell ha gjort som tydligen är värre än att ha drogat ner och våldtagit kvinnor, som flera kvinnor nu anklagar ”Aftonbladetprofilen” Virtanen för? Timell började hängas ut redan efter att en (1) kvinna hävdar att Timell tafsat på henne. I efterhand har förra spelexperten Paula Fenjima Manrique, som numera jobbar på TV4:s program ”Nyhetsmorgon”, sagt att Timell också tog henne på rumpan för nio år sedan. Timell ska dessutom ha dragit ”rasistiska, sexistiska och homofobiska skämt”.

Expressen återpublicerar vidare ett gammalt sms som Jimmy Schönning, som var programledare för ”Äntligen hemma” tills 2011 då han blev avskedad, skrev om Timell:

”Martin Timell har varje gång vi träffats tillsammans dragit ett ett elakt bögskämt, skrattat åt det själv o sagt att Lulu ser för djävlig ut i sitt läppstift att Karin ser ut som hon stoppat fingrarna i kontakten att Bosse kan fan inte ha sin hatt på sig osv. ingen säger något. Alla sväljer. Så även jag. Att var gång vi samlas bli gjord till åtlöje på pga att jag är bög är sexism.”

Att Timell gjort ”rasistiska och homofobiska uttalanden” tycks vara det som får honom uthängd till skillnad från Virtanen. Virtanen har bland annat skrivit att ”alla vita är rasister” och att kändisar som inte tar avstånd från nationalism är ”korkade bimbos”.


  • Publicerad:
    2017-10-19 18:50