INRIKES. Den tidigare TV-snickaren Martin Timell anmäler nu SVT, TV4 och SR till Granskningsnämnden sedan de hängt ut honom i samband med Metoo-kampanjen där han anklagas för sexuella trakasserier av kvinnliga medarbetare.

Efter årtionden som uppskattad programledare och hemmasnickare gjorde MeToo-kampanjen Martin Timell arbetslös över en natt.

Det var i höstas i samband med att Metoo-kampanjen som programledaren och snickaren Martin Timell hamnade i blåsväder efter anklagelser om att han ska ha sextrakasserat kvinnliga medarbetare.

Ett mediadrev mot Timell inleddes och har nu lett till att han anmält SVT, TV4 och SR till Granskningsnämnden sedan de namngett honom. I sin anmälan skriver han:

Jag har ingen samhällsbärande funktion utan är bara en tv-snickare. Det har inneburit oerhört lidande för mig och min familj att ha blivit uthängd på detta vis.

Han fortsätter: ”Givetvis helt ohörd och inte dömd för något”.

Expressen vad först ut med att hänga ut Timell med namn och bild men då tryckta medier inte går under Granskningsnämnden utan hamnar då på Allmänhetens Pressombudsmans (PO) bord. Huruvida Timell även lämnat in en PO-anmälan är oklart.

Källa:
Martin Timell anmäler SVT och TV4 till Granskningsnämnden


  • Publicerad:
    2018-02-02 09:35