SÖDERMALMSDRAMA. Feministen Cissi Wallin anklagar Aftonbladet-journalisten Fredrik Virtanen för våldtäkt.

Feministen och bloggaren Cissi Wallin skriver idag i ett inlägg på Instagram att hon för elva år sedan blev drogad och våldtagen av Aftonbladet-journalisten Fredrik Virtanen.

Wallin anmälde saken redan 2011 men först efter att skandalen kring den judiske Hollywoodproducenten Harvey Weinstein briserat i media vågar hon nu gå ut med namn.

Det är toppen av isberget. En glimt av den enorma patriarkala tystnadskultur som råder. Män med makt. Hur de tillåts hålla på. I åratal. Hur många kvinnor kan de utsätta innan de förlorar sina fina positioner? Hur kan chefer, kollegor och vänner som mycket väl vet vad som pågått/pågår hålla dessa as om ryggen?

Wallin skyller i inlägget även överlag på ”vita mäktiga män” vars sexuella ofredanden utgör ett ”isberg” av ”smuts”.

Både Wallin och Virtanen har en lång historia av svenskhat. Virtanen har bland annat skrivit att ”alla vita är rasister” och att kändisar som inte tar avstånd från nationalism är ”korkade bimbos”.

Wallin å sin sida bloggar i Stockholms-tidningen Metro där hon sprider manshat samt försöker göra sig lustig över nationella med hjälp av tio år gamla pizzaargument.


  • Publicerad:
    2017-10-16 19:11