#RAPE-GATE. Programledaren Lasse Kronér verkar vara nästa man som står på tur att strykas från tv-tablån efter att han polisanmälts av en tidigare SVT-praktikant för sexuellt utnyttjande. 

Lasse Kronér.

SVT håller just nu krismöten om Lasse Kronérs framtid på kanalen och om underhållningsprogrammet ”Doobidoos” kommer att plockas bort från tablån. Detta efter att en tidigare SVT-praktikant anmält Kronér för sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning.

— Att vi pratar om den här händelsen, det är klart att vi gör det. Men sen huruvida vi kommer att lyfta ”Doobidoo” ur tablån eller inte, det kan vi inte komma med något besked om. Vi avvaktar polisens utredning, säger Camilla Hagert, presschef på SVT.

Enligt SVT-praktikanten ska Kronér bland annat ha skickat henne nakenbilder och sex-sms, samtidigt som de jobbade ihop. Kronér och kvinnan ska även ha inlett ett förhållande som varade över ett år. Men enligt kvinnan ska förhållandet ha varit en vänskapsrelation som senare präglades av en destruktiv sexuell karaktär. Hon påstår också att hon under relationens gång kände sig ”tvingad till sådant hon inte ville vara med om”.

Källa:
SVT i möten om framtiden för ”Doobidoo”


  • Publicerad:
    2017-10-23 16:00