INRIKES. Aftonbladets krönikör Fredrik Virtanen utger i en krönika samtliga vita européer för att vara ”rasister”. Enligt honom är ”rasismen” en mentalitet alla vita växt upp med.

I en krönika på Aftonbladet anklagar krönikören Fredrik Virtanen hela världens vita befolkning för att vara ”rasister”. Han menar att detta är något naturligt vi alla haft i oss sedan barnsben:

Är inte vi vita européer alla rasister? Det vore helt ­naturligt. Vi bär på ett arv, en norm, en blick. Vi ingick i kolonialväldet, generationer av svenskar växte upp med bilden av att vi stod över andra. Det är ­inte enkelt att skaka av sig det oket. Det krävs att vi erkänner för oss själva att vi kanske är ­rasister, trots vår fina självbild.

I tillägg är ”rasismen” enligt Virtanen allestädes närvarande, exempelvis i form av Sverigedemokraterna. Enligt honom är det bara om man är ”rasist” som man bör lägga sin röst på partiet.

Rasism finns i alla samhällsgrupper. Krögare som diskriminerar, hyresvärdar som stoppar, arbetsgivare som filtrerar ­ansökningar, brutala vålds­verkare. Detta är personer som bör rösta på SD. Att vanliga knegare sänker sig till den nivån är den ­stora tragedin. Det är profitörernas klassiska taktik att få svaga samhällsgrupper att ge sig på de ännu svagare, inte på den verkliga politiska och ekonomiska makten. Men det är en helt ovärdig protest.

Virtanen anser det vara ”ovärdigt en människa år 2014, oavsett hur marginaliserad, missnöjd, bitter, arg eller långt från makten man än ­känner sig” att rösta invandringskritiskt.

Källa:
Enbart rasister bör rösta på Sverigedemokraterna


  • Publicerad:
    2014-06-22 22:25