LÖGNPRESSEN Den antivite kulturmarxistiske journalisten, mest känd för den långdragna rättsliga tvisten med sin förra flickvän för några år sedan, verkar kunna ha hamnat rätt på sin nya arbetsplats.

Journalisten, kolumnisten och programledaren Fredrik Virtanen, 50, är förmodligen bland de flesta svenskar mest ihågkommen för alla absurda turer i den så kallade #MeToo-affär, där feministen Virtanen 2016 av förre flickvännen tillika feministen Cissi Wallin anklagades för att fem år tidigare ha drogat ned och våldtagit henne. Det påstådda brottet fick ett efterspel där det förmenta brottsoffret efter fem år plötsligt mindes att Virtanen var gärningsmannen – och där den anklagade anförde just det faktum att han är en feminist som ett bevis för sin oskuld. Nu har denne Virtanen fått jobbVästmanlands Läns Tidning (VLT) som krönikör. Ja, krönikören har ett digert CV som vänster- och medietroll: Han arbetade i flera år som kolumnist, redaktör och reporter på Aftonbladet, där han även tjänstgjort som New York-korrespondent. Under tre år på 0-talets senare hälft ledde han TV 8:s Studio Virtanen.

Verkar ha hamnat rätt

De två nya samarbetsparterna VLT och Virtanen tycks kunna passa ihop. Medan tidningen inte dragit sig för att hänga ut och ljuga om nationella, så har dess nyanställde krönikör genom åren i text och tal vurmat för mångkultur och ventilerat sin antivithet. För den som glömt:

Är inte vi vita européer alla rasister? Det vore helt naturligt. Vi bär på ett arv, en norm, en blick. Vi ingick i kolonialväldet, generationer av svenskar växte upp med bilden av att vi stod över andra. Det är inte enkelt att skaka av sig det oket. Det krävs att vi erkänner för oss själva att vi kanske är rasister, trots vår fina självbild.

Rasism finns i alla samhällsgrupper. Krögare som diskriminerar, hyresvärdar som stoppar, arbetsgivare som filtrerar ansökningar, brutala våldsverkare. Detta är personer som bör rösta på SD. Att vanliga knegare sänker sig till den nivån är den stora tragedin. Det är profitörernas klassiska taktik att få svaga samhällsgrupper att ge sig på de ännu svagare, inte på den verkliga politiska och ekonomiska makten. Men det är en helt ovärdig protest.

Krönikorna som Virtanen ska skriva för VLT kommer enligt tidningen behandla ”politik, rock och vardagsliv”.