INRIKES. Den våldtäktsanklagade TV4-profilen Martin Timell friades från alla anklagelser för några veckor sedan. Nu meddelar åklagaren i målet att den friande domen inte överklagas.

Under tisdagsförmiddagen meddelade kammaråklagare Anna Bengtsson att den friande domen mot den våldtäktsanklagade TV4-profilen Martin Timell inte kommer att överklagas. Bengtsson menar att på grund av att tingsrätten inte anser de vittnesmål som kommit in vara tillförlitliga så ser hon ingen anledning att överklaga den friande domen.

Dock kommer advokaten till kvinnan som anklagat Timell för våldtäkt, Elisabeth Massi Fritz, att överklaga domen. Hon menar att det är viktigt att pröva målet i hovrätten trots att inga nya bevis framkommit och hon hävdar att antalet vittnen gör anklagelsen mer trovärdig.

”Det är ett mål som bygger huvudsakligen på målsägandens berättelse och flera vittnesmål, nio st. Alla vittnesmål går inte att vifta bort.”, skriver Massi Fritz i sin överklagan.

Timell själv hälsar via sin advokat att han är ”oerhört lättad” över beskedet. Huruvida han kommer få någon upprättelse av de till stor del judiska medier som hängde ut honom som våldtäktsman är i nuläget oklart.

Källa:
Åklagaren överklagar inte friande domen mot Timell


  • Publicerad:
    2018-06-26 16:10