INRIKES. ”Grupp mot grupp”-politiken som Sveriges regering driver har allvarligt ökat antalet fattiga pensionärer i Sverige. Detta samtidigt som fattigdomen bland pensionärer minskar i andra nordiska länder.

Sveriges pensionärer blir allt fattigare – samtidigt som främlingar tar en allt större del av kakan.

Socialdemokraternas påståenden om att de satsar på pensionärer visar sig nu vara en lögn. Detta efter Pensionsmyndighetens senaste rapport som visar att antalet fattigpensionärer rekordökat till 245 000.

Medan antalet fattiga pensionärer minskar i de övriga nordiska länderna så ökar de i Sverige. Jämförelsen visar att det inte är nödvändigt att försämra livet för pensionärer i Sverige, utan att det är ett medvetet val från makthavarna där man försämrat för pensionärerna genom att i budgeten sätta grupp mot grupp.

Sveriges regering har dessutom försökt att lura befolkningen att det finns färre fattiga pensionärer än vad det gör i verkligheten. Medan EU:s statistikorgan Eurostat använder den vedertagna OECD-skalan har SCB uppfunnit en egen skala som ger ett lägre antal fattigpensionärer.

Det verkliga antalet är alltså högre än 245 000, om man ska jämföra med andra länder i Europa.

Nytt är också att antalet hemlösa pensionärer ökar i Sverige. Med hemlösa menas här pensionärer som sover på parkbänkar och i bussar, och på dagarna kämpar för att klara sig undan de allt fler och våldsammare gatugängen.

Samtidigt som ekonomin har försämrats har också otryggheten ökat för pensionärerna. Just nu behandlar Hovrätten rånmordet på 89-åriga Helga i Norsjö. Helga mördades av ett så kallat ”barn”, efter att hon hämtat ut pengar på banken.

Tingsrätten dömde rånmördaren till 14 års fängelse, men den socialdemokratiske nämndemannen ville fria helt.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2018-06-06 10:00