Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Vänsterextremister förföljde nationella – fick stryk

Av Redaktionen, 2014-10-23
redaktionen@nordfront.se

LANDSKRONA. På nätet sprids nu uppgifter om hur vänsterextremister som sökte upp nationalsocialistiska aktivister framgångsrikt blev konfronterade i Landskrona.

Illustrationsbild.

Illustrationsbild.

I ett anonymt tips som skickats in till Nordfront bekräftar en okänd person som beskriver sig själv och sina kamrater som tre nationalsocialister att de konfronterade två vänsterextremister i Landskrona. En av vänsterextremisterna ska bland annat ha blivit slagen rakt i huvudet med ett baseballträ.

Uppgifter om incidenten har också publicerats på Ung Vänster i Skånes hemsida samt på den vänsterextrema Facebook-gruppen ”Ta tillbaka välfärden”.

Ung Vänster uppger på sin hemsida att ”i söndags attackerade nazister bland annat en medlem från Ung Vänster i Landskrona”. Upprinnelsen till bråket ska ha varit att ”vänsteraktivisterna” försökte störa ”nazister” som satte upp klistermärken.

På ”Ta tillbaka välfärden” framgår det dock vad som verkligen utlöste bråket, nämligen att vänsterextremisterna följde efter nationalsocialisterna till deras bostäder. Vänsterextremisterna skriver följande på Facebook:

Vid ca 19.00 cyklade två kända nazister förbi ett par kamrater. Enligt tidigare historik har nämnde nazister blivit mer aktiva och hotat en del andra individer runt om sig. Så även nu. Det blev en dålig stämning när nazisterna visade sig men nazisterna drog vidare.

Senare under kvällen var kamrater utanför nazisternas bostäder. Man såg att de hade tagit sig in till en port.

Tre nazister sticker ut från bostaden, beväpnade med bollaträn och pepparspray. Två av nazisterna attackerar en kamrat med slag i huvudet, armen och ryggen. Den blev tryckt över en bilhuv. En annan kamrat fick pepparspray i ansiktet. Ett knytnävesslag i ansiktet. Den blir nedtryckt i marken med en arm över halsen.

Misshandeln ska först ha avbrutits när några vittnen tog vänsterextremisterna i försvar.

Att vänsterextremister som söker upp meningsmotståndares bostäder knappast har gott uppsåt eller rent mjöl i påsen bör alla förstå, varför man kan tycka att det är konstigt att vänsterextremisterna nu på nätet gråter ut över sitt eget misslyckande.

”Ta tillbaka välfärden” avslutar sitt inlägg med att konstatera att de misshandlade vänsterextremisterna inte mår bra, men att de i alla fall kan glädjas åt att de bara utsattes för trubbigt och oblodigt våld.

Källa:
Ung Vänster-medlem misshandlad av nazister
Ta tillbaka välfärden


  • Publicerad:
    2014-10-23 16:10