FINLAND. Efter den lyckade aktionen förrförra lördagen patrullerade Finska motståndsrörelsen återigen Helsingfors gator. Denna gång valde vänsterextremister att med våld försöka försvara invandrares rätt att våldföra sig på den finska befolkningen.

Lördagen den 11 oktober patrullerade Finska motståndsrörelsen Helsingfors gator som svar på det invandrarvåld som riktats mot finska ungdomar den senaste tiden, vilket Nordfront skrev om. Nu i lördags var det dags igen. En finsk medlem som var på plats utvecklar nedan hur det gick denna gång:

Lördagen den 18 oktober samlade Finska motståndsrörelsen tillsammans med sympatisörer ännu en gatupatrull vars syfte var att skydda vanligt folk från invandrarvåld.

Det tog inte mer än en halvtimme innan polisen började förfölja oss. Inom kort var åtskilliga poliser på plats som förföljde oss i sina bilar och till fots. Det kändes ironiskt att polisen varit oförmögna att förhindra en brottsvåg på runt 70 anti-finska överfall samtidigt som de la ner en stor mängd resurser på att trakassera en laglig medborgarpatrull.

När aktivisterna ankommit till Helsingfors centralstation stoppade polisen oss. De höll kvar oss där en stund för att försäkra sig om att vi inte hade något lurt på gång. Så småningom lät de oss gå då vår aktion var laglig.

Ett fåtal minuter senare försökte sig en större grupp av vänsterextremister på en överraskningsattack mot oss med järnrör och glasflaskor. Dock konfronterades de av våra aktivister och några av vänsterextremisterna hade tappat sina järnrör och några sprang iväg från platsen redan innan polisen anlände. En av dem skadade sig i benet rätt svårt och sågs dagen efter i centrala Helsingfors när han haltade runt. Slagsmålet varade endast runt en halv minut innan polisen fyllde platsen med tårgas. En av våra aktivister skadades lindrigt av glassplitter från en kastad flaska medan flera av vänsterextremisterna fick smaka på samma medicin.

Precis som efter senaste gången fick gatupatrullen stor positiv respons från det finska folket och trafiken till vår hemsida har ökat tiotusenfaldigt sedan vi började patrullera. Det märkliga agerandet från polisen och vänsterextremisterna visade endast hur viktigt det är med en kompromisslös nationalsocialistisk organisation i Finland. Polisen försöker att skydda invandrarnas rykte samtidigt som de negligerar den finska ungdomen som faller offer för dem. Vänsterextremisterna försöker skydda de våldsamma invandrarna genom att utföra en misslyckad attack på en medborgarpatrull.

Sedan patrullerandet startade har även de ”mildare” elementen i Finlands nationella rörelse uttryckt sin uppskattning. På Finlands största anti-immigrationsforum Hommaforum.org uttrycker 60 procent av användarna att de uppskattar patrullerna. Detta är en stor förändring av klimatet då forumet leds av folk från exempelvis Sannfinländarna, som fram tills nu behandlat nationalsocialismen som någon sorts pest. Trots mycket snack är det endast Finska motståndsrörelsen som har organiserat gatupatruller mot invandrarvåldet.

Några bilder från i lördags:

a1

a2

a3

a4

a5


  • Publicerad:
    2014-10-21 13:55