KAMP. Under lördagen samlades aktivister ur Motståndsrörelsen i Stockholm för att dela ut flygblad till allmänheten. När aktivisterna skulle lämna Slussen ska konfrontation ha uppstått med en pöbel av svenskhatare. Ingen av aktivisterna blev varken skadade eller gripna.

IMG_3225

Aktivister ur Motståndsrörelsen samlades under lördagen i Stockholm för att dela ut organisationens nya informationsblad som handlar om kravallerna i Kärrtorp. Aktiviteten flöt på bra i ca tre timmar innan en pöbel av vänsterextremister samlats i syfte med att försöka störa utdelningen. Som vanligt genom att skandera ”inga rasister på våra gator” och liknande. AFA-veteranen Lilly Svan, som är misstänkt för våldsamt upplopp i Kärrtorp, syntes till bland antirasisterna.

IMG_3222

När Motståndsrörelsen skulle lämna Slussen gick de genom den antirasistiska pöbeln och det var då som några av antirasisterna blev aggressivare och försökte utdela sparkar mot aktivisterna. Ingen ur Motståndsrörelsen blev skadad och inte heller är någon gripen. Några ur den antirasistiska grupperingen fick dock smaka på organisationens fanstänger efter att de försökt stjäla dem.

På väg mot tunnelbanan uppstod det flera mindre konfrontationer och nere i tunnelbanan kastade vänsterextremisterna föremål mot Motståndsrörelsen, men ingen träffades. Aktivisterna låter hälsa att de är vid gott mod och att aktiviteten nu är avslutad.

IMG_3224

Vi kommer att återkomma i ämnet.


  • Publicerad:
    2014-04-12 17:15