UTRIKES. En homosexuell domare i gaelisk fotboll ville sprida homopropaganda genom att bära ett regnbågsfärgat Pride-armband men domarens förbund förbjöd honom att bära det.

En homosexuell domare i gaelisk fotboll ville bära ett Pride-armband i regnbågens färger under en match mellan Dublin GAA och Tyrone GAA i syfte att sprida homopropaganda. Domarens förbund sa dock nej till hans förfrågan och förbjöd honom från att bära Pride-armbandet. Förbundet, som heter Gaelic Athletic Association (GAA), meddelade att man inte tillåter politiska ställningstaganden inom förbundet och att sprida homopropaganda är ett tydligt politiskt ställningstagande.

— Förbundet är opolitiskt. Alla medlemmar får ha sina egna politiska åsikter, men Croke Park är inte rätt ställe för politiska ställningstaganden, meddelade förbundets pressansvarige Alan Milton.

Domaren David Gough som ville bära Pride-armbandet under matchen är mycket besviken över att förbundet inte tillåter homopropaganda.

— Jag fick rätt och slätt höra att jag inte fick bära det. Jag är besviken, bestört och känner att jag och alla andra homosexuella medlemmar i förbundet har svikits, säger Gough om att han inte fick ge uttryck för sin sexuella avvikelse.

Källa:
Homosexuell domare fick ”rött kort” för regnbågsarmband


  • Publicerad:
    2015-03-08 22:50