Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Homosexuell politiker upprörd över ”diskriminerande” blankett 

INRIKES. En homosexuell politiker fick hem en blankett från skolhälsovården där han blev förskräckt över att de två alternativen för ”föräldrar” att fylla i benämndes som ”mamma” och ”pappa”.

Milo Yiannopoulos lämnar Breitbart efter pedofiluttalande

USA. Den judiske och homosexuelle debattören Milo Yiannopoulos väljer att lämna sin post på Breitbart efter kritik riktats mot honom efter ett uttalande där han ger sitt stöd till pedofili bara barnet nått puberteten.

Sannfinländarnas ungdomsorganisation vill ha homostaty i Helsingfors

FINLAND. Efter en längre tids gräl inom Sannfinländarna i Helsingfors uppger partiets lokala ungdomsorganisation att de fortfarande vill att en homoerotisk staty ska resas upp i Helsingfors. Ungdomsorganisationen anser att det har ett ”kulturellt värde”.

Snart kan bögar donera blod i Frankrike

EUROPA. Frankrike har tidigare inte tillåtit att homosexuella män lämnar blod eftersom riskerna är för stora. Det kan dock bli ändring på det nu när ett nytt lagförslag röstats igenom i landets nationalförsamling.

Domare ville sprida homopropaganda – blev nekad av sitt förbund

UTRIKES. En homosexuell domare i gaelisk fotboll ville sprida homopropaganda genom att bära ett regnbågsfärgat Pride-armband men domarens förbund förbjöd honom att bära det.

Får sju miljoner för att forska om homoerotiska dikter

NORGE. Thea Selliaas Thorsen har blivit tilldelad ett stipendium på sju miljoner norska kronor för att forska om homoerotiska dikter.