SVERIGE. Ett 40-tal personer på asylboendet Vida Vättern utanför Ödeshög hungerstrejkar. Varför? De tycker att det är för tråkigt på boendet.

Totalt bor det 47 personer på flyktingboendet Vida Vättern i Ödeshögs kommun i Östergötland. Runt 40 av dessa befinner sig just nu i hungerstrejk då dessa anser att det är för lite aktiviteter på boendet och att de har tråkigt.

De menar på att boendet är vackert men ligger alldeles för isolerat. De vill kunna ta sig till olika ställen men menar att de sex busskort som de fått att dela på inte duger och det ska ha skapat missnöje bland de boende på hemmet.

Föreståndaren för boendet tror att de långa väntetiderna ligger bakom en stor del av frustrationen.

— Många är unga män och har precis gått ut skolan och då blir det kanske en frustration när man sitter och väntar och aldrig får något besked. Man vill ha en fysisk aktivitet. Man vill jobba, bli fysiskt trött och känna sig nöjd med sig själv, säger hon.

Annicki Oskarsson, Ödeshögs kommunalråd, är skeptisk till hur de missnöjda på boendet valt att hantera sin tristess.

— Den här situationen är väldigt olycklig, men jag tror inte att hungerstrejk är rätt sätt att gå för vi vet att vi har många flyktingar och flyktingboenden där människor far illa och det skulle bli jobbigt om alla började hungerstrejka. Vi vet att vi jobbar på att lösa situationen så fort som möjligt, säger hon.

Källa:
Asylboendet för tråkigt – flyktingar hungerstrejkar


  • Publicerad:
    2015-05-20 10:15