MASSINVANDRING. Asylboendet Arena Hotell på Vallås och Migrationsverket anmäls nu till socialtjänsten efter knivbråk.

Läraren Björn Laid har gjort en anmälan mot asylboendet Arena Hotell och Migrationsverket till socialtjänsten efter att ha pratat med barnen som bor på asylboendet.

Laid arbetar som idrottslärare och undervisar bland annat barn som nyligen anlänt till asylboendet och till Sveriges Radio har han berättat att barnen inte sovit på hela natten för att det är så högljutt och bråkigt på boendet.

— På natten när de just hade kommit ro, kunde de ju inte sova för att det var ett himla skrik och oväsen i korridorerna. När de öppnar dörren ser de blod på golvet och människor som slåss, säger Laid.

Laid säger också att barnen som upplevt krig har, genom beteendet hos de andra på boendet, upplevt värre saker här i Sverige.

— Barnen har berättat att de kommer från krig, men att de har sett värre saker här i Halmstad än de har sett i kriget, sade han.

Det som fick bägaren att rinna över för Björn Laid var ett knivbråk som inträffade tidigare i veckan då två personer fick föras till sjukhus på grund av sina skador.

Källa:
Lärare anmäler asylboende


  • Publicerad:
    2015-03-04 19:30