MEDIA. Expressen har återigen hängt ut ett antal invandringskritiker. Den här gången är det ett antal män som hyllat de som eldar asylboenden eller uppmanat andra att göra det som har blivit uthängda.

uthängning

Expressen ska ha infiltrerat eller fått tillgång till ett antal förment slutna Facebookgrupper där framför allt SD-sympatisörer huserar. Tidningen skriver:

Expressens granskning av kommentarerna och medlemmarna visar att flera är tungt kriminella med bakgrund i 90-talets nynazistiska rörelse. Några är kopplade till det kriminella mc-gänget Hells Angels, ytterligare en har av polisen klassats som en av Sveriges farligaste brottslingar och har dömts för grova rån och våldsbrott.

[…]

De hatiska protesterna är massiva – internetgrupperna som Expressen granskat har tusentals medlemmar och det handlar om hundratals inlägg som stöttar brandattentaten.

Tidningen hänger idag ut fem män som i dessa grupper uttryckt sig positivt angående bränderna som drabbat ett stort antal asylboenden runtom i Sverige.

En av de uthängda männen är enligt den svenskfientliga underrättelsetjänsten Expo aktiv i en organisation som kallar sig Nationell Framtid (NF). Mannen, som bland annat lagt ut en bild på Facebook på en kniv, avböjde att kommentera när Expressen försökte nå honom genom NF. Dennis Ljung, ledare för NF, tar dock enligt Expressen avstånd från mannens förehavanden på Facebook.

— Att legitimera våld är fel och att lägga ut bilder på knivar är tramsigt, ska Ljung ha sagt till Expressen.

De flesta av de uthängda ville inte uttala sig till Expressen men en man valde att göra det och stod upp för sina åsikter. I ett mejl till Expressen skrev mannen:

Har mina åsikter och tar i rätt hårt mot svartingarna som kommer in och bara ska ha, och en regering som anser att svenskarna är ett folk som bara ska hålla käften och gilla läget. Anser inte att vi ska ha så mycket svartingar i det här landet eftersom dom inte tar seden dit dom kommer.

Mer repression att vänta
Mona Sahlin, nationell samordnare mot våldsbejakande extremism, hyllar Expressens uthängning.

— Det ni nu gör i granskningen är viktigt, när man går igenom och visar upp. Det är viktigt, många har inte tagit detta på tillräckligt stort allvar. Man har inte varit inne och tittat. Man ser det inte, säger Sahlin.

Expressen skriver också att polisen kommer satsa hårt på att bekämpa invandringsmotståndare som begår brott både på nätet och ute i verkligheten. Tidningen skriver följande:

Polisen har nu satt samman ett team av experter från Noa, Nationella operativa avdelningen, före detta rikskriminalen, för att utreda bränderna mot asylboendena. I gruppen finns it-brottsexperter, personal från gärningsmannaprofilgruppen, enheten för grova brott och polisflyget som kallats in för att bevaka asylboenden.

Även inrikesminister Anders Ygeman har uttalat sig till Expressen angående de slutna Facebookgrupperna. Han menar att det är farligt med grupperna då eventuella attentatsmän kan förstå att de har ett stöd.

Källa:
Här hetsar männen till nya asylattacker


  • Publicerad:
    2015-11-03 14:50