INRIKES. Enligt Nyheter Idag/Sentios nya opinionsmätning slår Sverigedemokraterna (SD) nytt rekord och hade det varit val idag hade partiet fått 27,2 procent.

I Nyheter Idag/Sentios senaste opinionsmätning för aprilmånad som Sverigedemokraterna återigen slagit nytt rekord. Hade det varit val idag hade partiet fått 27,2 procent, vilket är det största stöd som SD någonsin fått i en Sentiomätning.

Mätningen genomfördes med hjälp av en webbpanel mellan den 7 och 10 april, dagarna efter fredagens terrordåd i Stockholm. Totalt frågades 1 001 personer om deras partisympatier där 764 personer uppgav partipreferens.

Enligt Nyheter Idag svarade 29,6 procent av respondenterna i rådatan att de tänker rösta på SD men andelen har viktats ned något av opinions­institutet. Sådana viktningar görs för att få ett resultat som är representativt för befolkningen i stort.

Mätningen visar också att Social­demokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet backar medan Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Miljöpartiet ökar. KD ligger fortfarande under riksdags­spärren.

Källa:
Sentio efter terrordådet: Nytt SD-rekord på 27,2 procent


  • Publicerad:
    2017-04-11 08:05