INRIKES. Sverigedemokraterna väljer att ändra sitt förhållningssätt till TV4 efter att en av deras medarbetare skrev ”Talk shit, get shot” och ”Skyll dig själv” på Twitter angående attacken mot Jimmie Åkessons hem. 

Christoffer Erikssons numera raderade Tweets.

Tidigare idag släppte Sverigedemokraterna ett pressmeddelande där de meddelade att de inte tänker ställa upp på några intervjuer med TV4:s journalister. Detta på grund av att TV4-medarbetaren Christoffer Eriksson gått ut på Twitter och försvarat attacken mot Jimmie Åkessons hem.

— Det hela är mycket upprörande. Tv4-journalisten uppmuntrar till våldsamma attacker mot vår demokrati och mot Jimmie Åkessons familj. Trots dialog med Tv4 finns fortfarande ett antal frågor vi inte fått svar på, skriver Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge.

TV4-sporten har tagit avstånd från uttalandet och håller på att diskutera Erikssons framtid på kanalen för tillfället, enligt Nyheteridag.

— I ett första skede har Tv4-sporten tagit avstånd från journalistens uttalanden, vilket är bra. Jag hoppas att även kanalens ledning förstår allvaret i vad som har hänt och agerar för att återupprätta förtroendet, så att vi kan återgå till normal samverkan. Sådant här kan de inte acceptera om de vill bli betraktade som en seriös nyhetskanal, skriver Vinge.

Efter den massiva kritiken Eriksson fått ta emot under dagen, har han under eftermiddagen raderat hela sitt Twitterkonto.

Dagens Nyheters judiske chefredaktör Peter Wolodarski har gått ut på Twitter och fördömt SD:s beslut att bojkotta TV4, vilket han mött hård kritik för.

Källa:
Nytt förhållningssätt till Tv4


  • Publicerad:
    2017-05-18 19:00