SVERIGEDEMOKRATERNA. Under helgen höll Sverigedemokraterna landsdagar i Lund. På söndagen hölls en debatt om vinster i välfärden där partistyrelsens linje vann med en klar majoritet.

Under söndagen hölls en debatt om vinster i välfärden där partistyrelsens linje i frågan vann med en klar majoritet. Debatten handlade om ifall partiet skulle driva krav om att privata företag som verkar inom välfärden ska återinvestera vinsten i verksamheten. Resultatet blev att partiet inte kommer att kräva av privata företag att de ska återinvestera vinsten i verksamheten om de verkar inom välfärden.

Partiets ekonomiske talesperson Oscar Sjöstedt påstod att de inom partiet som vill att välfärden uteslutande ska vara i folkets tjänst och inte utnyttjas av privata aktörer spelar på ”Vänsterpartiets planhalva”.

— Spela inte på Vänsterpartiets planhalva i den här frågan, deras analys är fel och substanslös, hävdade Sjöstedt.

Riksdagsledamoten Angelika Bengtsson gick till angrepp mot partistyrelsens linje i frågan och sa att det är helt oacceptabelt att vinster från vårdbolag hamnar i skatteparadis.

— Det är inte flumvänster eller snuskliberalism, sa hon.

Under landsdagarna beslutades det även att partiet nu ska verka för att skoluniform ska införas. Förslaget om skoluniform var ett av de få förslag som partistyrelsen inte drev på.

Källa:
SD:s partistyrelse vann om välfärd


  • Publicerad:
    2015-11-29 18:05