SVERIGE. Kent Ekeroths version av vad som hände när han kastades ut från en krog natten mellan fredag och lördag ser allt mer trovärdig ut och Säpo anmäler nu restaurangen för olaga diskriminering.

Igår skrev Nordfront om hur den sverigedemokratiske riksdagsmannen Kent Ekeroth kastats ut från restaurangen Nosh & Chow.

Restaurangen menade först att Ekeroth ”kränkte en kvinnlig gäst på ett extremt förnedrande sätt” och därför avvisades från restaurangen. Ekeroth å sin sida menade att han kastades ut på grund av sin partitillhörighet och vidhöll att restaurangen ljög då de inte ville erkänna att de kastat ut honom av politiska skäl.

Yvonne Sörensen Björud, vd för Berns group AB som driver Nosh and Chow, backar dock från det tidigare tvärsäkra uttalandet om att just Ekeroth kränkt en kvinna.

— Det är jag inte helt säker på, det kan ha varit någon i hans sällskap också. Vi bad inte bara honom utan hela sällskapet att lämna, säger hon.

Vidare har Ekeroth släppt en ljudinspelning som bekräftar hans version, men restaurangen förnekar att det är en av deras vakter som hörs på inspelningen.

Även Säpo, som hade personal på plats för att skydda Ekeroth, verkar stödja Ekeroths version och har nu anmält restaurangen.

— Säpo har upprättat en anmälan om misstanke om olaga diskriminering med anledning av fredagens händelse, säger Mark Vadasz, kommunikationschef vid säkerhetspolisen

Källa:
Ekeroth kastades ut – Säpo anmäler krogen


  • Publicerad:
    2014-01-19 20:30