STOCKHOLM. Under 2017 ska Stockholm ”berikas” med ytterligare 5460 främlingar. En stor majoritet av politikerna i huvudstaden anser att privatpersoner ska öppna sina hem för nyanlända främlingar, detta på grund av den bostadskris som råder. Det har upprättats en krisplan där även upphandling av hotellplatser ingår.

Vill du öppna ditt hem för en rasfrämmande ensamstående man?

Vill du öppna ditt hem för en rasfrämmande ensamstående man?

Enligt Migrationsverkets anvisningar ska ytterligare 5460 nyanlända främlingar placeras ut i Stockholm under 2017. Bostadsbristen i huvudstaden är redan nu ett enormt problem. För att bereda plats och underlätta folkutbytet uppmanas nu stadens invånare att öppna sina hem för främlingarna.

Stockholm stad kommer betala 4000 kronor i månaden till de personer som upplåter ett rum, 8000 kronor om man upplåter hela sin lägenhet eller 12 000 kronor om man låter en hel familj av främlingar invadera ens hem.

— Läget är ansträngt, men vi ska klara det, säger Karin Wanngård, finansborgarråd (S).

Utöver att försöka tvinga svenskar att släppa in dessa främmande människor i sina hem, kommer det även att upphandlas hotellplatser samt att några av invällarna kommer anvisas till vandrarhem. Från politikernas håll säger man att det är en ”självklarhet” att stockholmarna ska ”välkomna alla nyanlända och låta dem etablera sig”.

— Jag möter ständigt väldigt engagerade stockholmare som vill bidra. Nu ger vi dem en chans att på ett ordnat sätt hjälpa till genom att hyra ut delar av eller hela bostäder, säger Åsa Lindhagen, socialborgarråd (MP).

Hur många av främlingarna som politikerna själva kommer släppa in i sina hem framgår inte. Dock står det klart att en överväldigande majoritet av dem som fått uppehållstillstånd har visat sig vara ensamstående vuxna män och att dessa ofta visar stort missnöje över de kostnadsfria boenden som erbjuds dem.

Källa:
Stockholmarna uppmanas hyra ut till nyanlända


  • Publicerad:
    2016-10-14 18:35