Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Krav på återbetalning av ockerräntor ökar lavinartat

Flest fall i Stockholm Lagändring utreds.

Bostadsbolag i Stockholm lanserar kollektivboende

”Löser såväl bostadsbrist som ensamhet” Konceptets ursprung hippiekollektiv och vissa kommuniststater.

Svårt för många att ta sig in på bostadsmarknaden i Stockholm

INRIKES. På grund av ökande bostadspriser har många grupper svårt att ta sig in på bostadsmarknaden i Stockholm. Exempelvis ska det ta en lärare tio år att spara ihop till kontantinsatsen till en lägenhet.

Ute i kylan – 10 000 äldre svenskar hemlösa

INRIKES. Vänsteraktivister anordnade nyligen en bluffmanifestation i syfte att övertala Solna kommun att ge lyxmigranter förtur i bostadskön. Samtidigt växer i det tysta, gruppen svenska, äldre hemlösa.

Professor: Det pågår en tyst befolkningsrevolution i Sverige

INRIKES. Flykten från landsorten och små kommuner till städerna kommer att fortsätta och Sverige kommer att få en annan indelning i en nära framtid, menar en professor i statsvetenskap.

Större delen av alla kommuner ger rasfrämlingar förtur till bostäder

MASSINVANDRINGEN. Flera så kallade utsatta grupper med förtur till bostäder trängs undan i de allra flesta kommuner i Sverige och istället går bostäderna till invandrare som anvisats till kommunen.

Somalisk sjubarnsfamilj gråter ut i media – inte nöjda med sitt boende

PITEÅ. Trots påtaglig bostadsbrist inom Piteå kommun är inte alla nöjda över att faktiskt ha fått en bostad. Den somaliska familjen Abdalla Abdi tillhör denna skara.

Var fjärde lägenhet i Luleå är reserverad för rasfrämlingar

FOLKUTBYTET. Det kommunala bostadsbolaget Lulebo fortsätter att diskriminera svenskar genom att reservera var fjärde lägenhet till rasfrämlingar.

“Bostadsguider” ska guida privata hyresvärdar rätt -få fler att hyra ut till invandrare

MASSINVANDRINGEN. I bostadsbristens Sverige vet påhittigheten inga gränser när det kommer till att vaska fram bostäder till ”flyktingarna”. Varbergs kommun har nu fått cirka en  halv miljon av staten till ett projekt med avlönade bostadsguider, vars uppgift blir just att ordna fram boenden åt de ”nya svenskarna”.

Regeringen rustar för ”flyktingkris” – inför nytt bostadsförslag

INRIKES. Regeringen och Alliansen förutspår att en ny massiv främlingsinvasion kan komma och har därför enats om ett förslag som då ska ”lösa” bostadsbristen.

Rödgröna i Lund köper bostadsrätter till invandrare för 75 miljoner kronor

ABSURDISTAN. I Lund har de styrande partierna beslutat att under de närmaste åren köpa in 300 nyproducerade bostadsrätter vilka kommer att öronmärkas till nyanlända ”flyktingar”. Beslutet har fått både ris och ros från övriga partier.

Kommunerna förstör bostadsmarknaden – köper lägenheter till utlänningar

MASSINVANDRINGEN. Efter en ny lag som kom i våras, där kommunerna är tvingade att ordna boende till utlänningar, köper man nu upp bostadsrätter över hela Sverige.

Stockholms politiker: Öppna era hem för nyanlända främlingar

STOCKHOLM. Under 2017 ska Stockholm ”berikas” med ytterligare 5460 främlingar. En stor majoritet av politikerna i huvudstaden anser att privatpersoner ska öppna sina hem för nyanlända främlingar, detta på grund av den bostadskris som råder. Det har upprättats en krisplan där även upphandling av hotellplatser ingår.

Bristen på studentbostäder värre än någonsin

ÖVERBEFOLKNING. Endast en av fem studentstäder har möjlighet att erbjuda studentbostäder under höstterminen. Många studenter tvingas nu på grund av människoöverskottet i Sverige antingen att avbryta sina studier eller pendla ifrån närliggande orter.

Svenskar har inte råd med egen lägenhet – nyanlända får förtur

SVERIGE. Ensamstående Andreas tvingas bo i en friggebod då hans lön inte räcker till en lägenhet.

Svenska folkets skulder växer

EKONOMI. Nya siffror från SCB visar nu att utlåningstakten till Sveriges hushåll växer med cirka 7,1 procent varje år. Orsaken till detta är bostadsmarknaden som driver upp skuldsättningstakten hos de svenska hushållen.

Svindyra modulhus åt asylinvandrare får skarp kritik av byggbranschen

MASSINVANDRING. För att lösa den akuta och allvarliga boendebristen för asylsökande vill regeringen använda sig av modulhus. Problemet är, enligt byggbranschen, att modulhusen skulle vara en väldigt dyr lösning.