SVERIGE. För lite mer än en månad sen startade politikerna en kampanj i Stockholm för att få stadsborna att hyra ut sina hem till nyanlända invandrare. Trots en generös finansiering gick det inte riktigt som politikerna hade tänkt sig.

Politikerna i Stockholm startade för lite mer än en månad sen en kampanj för att få Stockholmsborna att hyra ut sina hem till nyanlända invandrare. Det handlar om totalt 5 460, mestadels araber och afrikaner, som huvudstaden ska ta emot under 2017 och eftersom det råder bostdsbrist så vänder politikerna nu sig till stockholmarna för att få dem att hyra ut sina hem. Detta mot en generös finansiering.

Trots den generösa finansieringen så har kampanjen inte riktigt gått som politikerna hoppats på. Av de 581 000 tillfrågade kan endast 70 personer tänka sig att hyra ut sina hem till invandrarna. Det motsvarar en på 8 300 eller 0,012 procent.

Finansborgarrådet Karin Wanngård (S) är dock inte missnöjd med kampanjresultatet, som hon kallar för ”en pusselbit i det stora hela”. Stockholm stad ska nu se vidare på andra alternativ som till exempel vandrarhem, modulhus och hotell för att komplettera.

Källor:
Svårt att få stockholmare att hyra ut till nyanlända
En av 8.300 vill hyra ut till invandrare


  • Publicerad:
    2016-11-16 18:15