INRIKES Natten mot fredag inträffade en enorm explosion i ett bostadshus i Solna, något som kändes även inne i centrala Stockholm.

Strax innan klockan elva igår kväll detonerade någon form av sprängmedel i ett trapphus i Solna. Explosionen var mycket kraftig och sprängde ut hela entrén och stora delar av bottenvåningen.

Under natten utfärdades larm om rasrisk i huset, något som fortfarande ligger kvar. Boende i byggnaden var tvungna att utrymma och fick samlas i en närliggande förskola. Ingen har rapporterats skadad efter explosionen.

Polisen beskriver att det ”inte är en olycka”, och misstänker brott. Man vet heller inte om det har funnits en specifik måltavla för dådet. Ingen är heller misstänkt.

Vittnen: "Kändes som en jordbävning"

Boende i området beskriver för Expressen hur det kändes som en jordbävning när sprängladdningen detonerade.

— Jag förstod vad det var när jag tittade ut genom fönstret och såg hur det började komma massor med poliser, brandbilar och ambulanser precis utanför, berättar Yngve Sjöman som bor mittemot det sprängda huset.

— Det är egentligen ett lugnt område, men det kryper närmare och närmare. Man blir skärrad. Ibland tänker jag att man kanske skulle vilja flytta ut på landet, berättar han.

En annan granne berättar om hur hon vaknade av explosionen och fick se panikslagna grannar springa utanför fönstret.

— Jag vaknade av ett boom. Jag låg kvar en sekund, sen gick jag ut i vardagsrummet. Alla växter hade ramlat ner så det var jord överallt. Jag tänkte ”vad händer?”.

– Man såg massor av ficklampor lysa ute och så hörde man folk springa i trapphuset. Det var jätteläskigt, säger Thu Tengwall.

Så långt bort som i centrala Stockholm vittnar boende om att man kände av explosionen. Expressens fotograf körde bil ett par kilometer bort, och beskriver att det kändes som att han blev påkörd.

— Det var en väldig explosion, det måste ha varit en riktigt kraftig laddning, säger han.