INRIKES En minderårig pojke har häktats och är skäligen misstänkt för att ha placerat ut en sprängladdning vid ett israeliskt företag. Polisens presstalesperson är förtegen om fallet men säger att säkerhetsåtgärder vidtagits i hela Sverige ”med koppling till israeliska och judiska intressen”.

En pojke i Göteborg är misstänkt för att ha lagt en bomb utanför det israeliska vapenföretaget Elbit Systems. Pojken har häktats av polisen efter att sprängladdningen placerats ut vid entrén till företaget någon gång på natten mellan den 2 och 3 juni. Pojken, som är under 18 år, är skäligen misstänkt för grov allmänfarlig ödeläggelse.

Enligt SVT greps pojken i lördags och han ska härstamma från Stockholmstrakten. Enligt polisens förundersökningsledare Annika Johansson kan det komma att bli fler gripanden. I ett klipp som SVT publicerat pratar polisens presstalesperson Jens Andersson i samband med fallet om den ökade säkerheten kring vissa objekt i Sverige.

— Generellt så kan man väl säga att ända sedan kriget mellan Israel och Hamas utbröt i höstas så har polisen vidtagit vissa säkerhetsåtgärder i hela Sverige med koppling till israeliska och judiska intressen.

Den misstänkte pojken nekar till brott.