Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Mediestöd i miljonklassen till alternativmedier

MEDIA. Två och en halv miljon kronor ska delas ut i redaktionsstöd till flera alternativmedier, rapporterar Fria Tider.

Rapport beskriver alternativmedia som “smutskastningskampanj mot Sverige” – kostade 2 miljoner skattekronor

1984. Ingen direkt påverkanskampanj pågick mot det svenska valet, men däremot pågår en mer långsiktig ”smutskastningskampanj” mot Sverige som innefattar alternativmedia, Ryssland, Trump och nättroll. Detta enligt en internationell rapport som MSB betalade två miljoner kronor för.

Ny forskarrapport: “Ryska botar påverkade valet”

VALET. ”Snabbtänkt” är en ny helt ovetenskaplig forskarrapport från Mittuniversitetet i Sundsvall, där ett hundratal svenska och utländska forskare uttrycker sina personliga eller yrkesmässiga åsikter om Riksdagsvalet 2018. Resultatet är väldigt blandat, skriver Fjällsjö Nyheter.

Alternativmedia uppmärksammar Twitter-censuren mot Simon Lindberg

CENSUR.Twitter meddelade nyligen att de stängt av Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindbergs konto eftersom han är medlem i en ”våldsam extremistgrupp”. Nu har även alternativmedia börjat uppmärksamma den uppseendeväckande censuren från det allt mer politiska Twitter.

Försvarsmakten: Nordfront störst bland “hatsajterna”

MEDIA. Nordfront har flest användare av alla alternativa mediasajter i Sverige. Detta enligt Totalförsvarets forskningsinstitut, som granskat ”svenska invandrings- och främlingsfientliga sajter” i en rapport som släpptes under måndagen.

Obama: “Alternativmedia har förändrat medieflödet”

UTRIKES. Barack Obama säger att alternativmedia ändrat medieflödet i en ”kraftfull riktning”.

Avpixlat går i graven och blir Samhällsnytt

ALTERNATIVMEDIA. Den counterjihadistiska och Sverigedemokratiskt närstående sajten Avpixlat går nu i graven och ersätts av Samhällsnytt.

Assad: Massmedia ljuger – läs alternativ media för att få sanningen!

LÖGNPRESSEN. Syriens president Bashar al-Assad sågar västvärldens ”misslyckade” etablissemangsmedia och kallar dem lögnare. För att få reda på sanningen föreslår han i stället att vi bör läsa alternativa medier.

EU-parlamentet röstar igenom förslag att bekämpa rysk media

EUROPA. EU-parlamentet har röstat igenom en resolution som uppmanar EU att bekämpa ”rysk informationskrigsföring”. I resolutionen benämns Russia today och Sputnik som ”farliga verktyg för fientlig propaganda”.

Ny undersökning: Internet är den viktigaste informationskällan

MEDIA. Enligt en ny undersökning från IIS rankas nu internet som den viktigaste informationskällan i Sverige. 93 procent av befolkningen över 12 år använder idag internet. Bland de äldre finns människor som inte använder internet alls, men även här ökar användandet.  

Gavin McInnes vill inte säkra en framtid för vita barn

ALTERNATIVMEDIA. Det finns gott om alternativ media idag och även om det ibland framställs som en enhetlig rörelse är det uppenbart att inte alla har precis samma agenda. Nordfront återpublicerar här en artikel i ämnet av Tobias Lindberg på Informationskriget.

Ny rapport om mediekonsumtion: “Traditionell media överges”

SVERIGE. Enligt en ny rapport från Myndigheten för press, radio och tv har teknikutvecklingen banat väg för att mediekonsumtionen blir mer personligt anpassad. När befolkningen kan bestämma själva över sitt medieanvändande väljer många att överge traditionell media.

Docent släpper bok efter granskning av “alternativa medier”

MEDIA. Flera svenska alternativa medier har nu granskats av docenten Kristoffer Holt som försökte ta reda på mer om dessa medier och även personerna som ligger bakom dem.