YTTRANDEFRIHET. Flashback har nu förbjudit användningen av de populära trippelparenteserna som pekar ut judar. Nordfront förklarar bakgrunden.

img-0342-1464969107

Flashack, Sveriges största internetforum, har nu beslutat att förbjuda trippelparenteserna som blivit ett populärt sätt att peka ut judar på.

”De här trippelparenteserna är att se som OT [off topic] hädanefter. Ett kodat språk som bara ett fåtal känner till är inte nåt som gynnar forumet”, skriver en av forumets administratörer som kallar sig admin5.

Förbudet infördes på uppmaning av en suspekt användare som kallar sig Dofterna. Beslutet kritiseras just nu i en tråd efter att en användare protesterat mot att han blivit censurerad när han skrev trippelparenteser i ett inlägg.

Tidigare har Flashback upprepade gånger ändrat hur de hanterar diskussioner om judisk makt

Varför (((EKAR))) det?
Trippelparenteserna är ett fenomen som spridit sig bland annat till Sverige från den så kallade ”Alt-right”-rörelsen i USA. Parenteserna innebär att ordet som omges av parenteserna ska uttalas med ett ”eko”. Ekot kommer från den amerikanska podden ”The Daily Shoah” som i slutet av sina sändningar brukar sända ett humoristiskt och antisemitiskt nyhetssvep under titeln ”The Merchant Minute”. I ”The Merchant Minute” uttalas alla judiska namn och fenomen med ett kraftigt eko och ekot har spridit sig inom Alt-right-rörelsen.

The Merchant Minute.

Förutom att de judiska namnen uttalas med ekoeffekt i radio så har det alltså utvecklats en skriftlig praxis där man markerar ut ord som (((George Soros))), (((etablissemanget))) och (((media))) med parenteser för att betona personernas eller fenomenens judiska karaktär och att orden ska uttalas med eko.

Senaste inslaget från The Daily Shoah.

Spridningen av parentesen i kommentarsfält, på bloggar och sociala medier blev så stor att många judar försökte kuppa ekoparenteserna genom att själva sätta parenteser runt sina namn. Den judiska intresseorganisationen ADL förde även in parenteserna på sin lista över ”hatsymboler”.

IT-kunniga antisemiter skapade också en ”Coincidence Detector” som ett tillägg till Google Chrome som automatiskt satte ut parenteser runt judiska namn på alla sidor användaren surfar in på. Tillägget blev dock borttaget från Chromes officiella sida för tillägg.

Judeparenteserna är i sig inte olagliga i Sverige då de inte uttrycker någon missaktning utan endast på ett maktkritiskt sett pekar ut judiska makthavare och judiska samhällsfenomen.

Mer läsning:
Triple parentheses
The Right Stuff Radio – Echo Free Entertainment


  • Publicerad:
    2016-10-23 21:40