UTRIKES. Syriens president Bashar al-Assad tror att Donald Trump kan göra som till exempel Ryssland och Iran och bli en ”naturlig allierad” i kampen mot islamister i landet.

Bashar-Al-Assad

Bashar al-Assad.

Det var i en intervju med statlig portugisisk TV som Syriens president Bashar al-Assad yttrade sina förhoppningar om militärt samarbete mot islamistiska terrorister med USA:s näste president Donald Trump.

— Om han kommer att bekämpa terroristerna kommer vi självklart att vara allierade, naturligt allierade med Ryssland, Iran och många andra länder som vill besegra terroristerna, sa Assad.

Syriens president uttryckte dock viss försiktighet inför om Trump kommer att leva upp till de förhoppningar som en del av hans uttalanden skapat. Trump har till exempel upprepade gånger talat positivt om Rysslands insats mot bland annat IS i Syrien samt kritiserat det amerikanska etablissemangets krigshets mot Syrien och Ryssland.

I intervjun hyllade Assad också Ryssland, som han menade grundade sina militära insatser i Syrien på värderingar som bland annat ”länders självständighet, internationell lag, respekt för andra folk och andra kulturer”.

Källa:
Syria’s Assad sees Trump as ’an ally against terrorism’


  • Publicerad:
    2016-11-17 11:00