USA. Det står nu klart att den kontroversielle kandidaten Donald Trump har vunnit det republikanska primärvalet i South Carolina. Samtidigt vann Hillary Clinton det demokratiska primärvalet i Nevada mot Bernie Sanders.

Den 20 februari hölls primärval i South Carolina där republikanen Donald Trump kammade hem segern med cirka 33 procent. På andraplats kom 44-årige Marco Rubio med cirka 22 procent. I Nevada vann demokraten Hillary Clinton mot Bernie Sanders med cirka 52 procent respektive 48 procent.

I sitt segertal i Spartanburg sa Trump att ”det är dags att avsluta det här nu” och riktade en känga mot de så kallade politiska ”experterna” i USA.

— Jag hör att experterna på tv, dessa genier, tror att det blir en hårdare kamp när andra kandidater hoppar av, sa Trump med ett leende angående avhoppen bland kandidaterna på den republikanska sidan.

Han fortsatte:

— Vad de inte förstår är att många som röstat på dem kommer rösta på mig istället. Så låt oss få det här överstökat så vi kan börja jobba på att göra ”America great again”.

När det stod klart att Trump tagit hem segern i South Carolina under lördagens primärval så tillkännagav en besegrad Jeb Bush, som knappt kunde hålla tillbaka tårarna, att han hoppar av.

— Väljarna i Iowa, New Hampshire och South Carolina har sagt sitt och jag har beslutat att lägga ner min kampanj, sa Bush.

Redan på tisdag kommer kampen om Republikanernas presidentkandidat att hållas i Nevada och Trump är inställd på seger.

— Och vi ska vinna även där, konstaterade han.

Se Trumps segertal nedan:

Källa:
Trump: Nu är det dags att avsluta det här


  • Publicerad:
    2016-02-21 12:55