UTRIKES. Donald Trumps kontroversiella förslag om att neka muslimer inträde till USA får stort stöd av befolkningen. En opinionsundersökning visar att 46 procent är för hans förslag.

Den amerikanska presidentkandidaten Donald Trump har lagt fram ett kontroversiellt förslag om att neka alla muslimer tillträde till USA. I en opinionsundersökning som nyligen gjordes visar det sig att Trump har ett stort stöd bland de amerikanska hushållen för sitt förslag. Undersökningen visar att hela 46 procent är för ett förbud för muslimer att resa in i landet. 40 procent ska ha varit emot enligt undersökningen

Bland det republikanska partiets väljare var stödet ännu större, där ville hela 66 procent ha ett inreseförbud mot muslimer och enbart 24 procent var emot. Hos de demokratiska väljarna var stödet så stort som 30 procent för förslaget och 55 procent emot.

Enligt en talesman för Vita huset går Trumps förslag totalt emot den värdegrund som ska finnas i USA.

Israels premiärminister, Benjamin Netanyahu, gick ut och fördömde Trumps förslag. Detta trots att Israel har flera liknande regler, då inte bara emot muslimska länder. De har även satt upp regler för att förhindra att ockuperade araber på Västbanken lämnar de områden som Israel ockuperat.

Källa:
Plurality favor Trump’s Muslim ban in new poll
Trumps muslimförbud får stort stöd i USA


  • Publicerad:
    2015-12-12 21:10